Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Nový západní okruh čekají změny, první přišel zákaz předjíždění na estakádě

Na kilometrové mostní estakádě západního okruhu Plzně, která se řidičům otevřela 20. února, se už nesmí předjíždět. Jde o začátek úprav, které mají zvýšit bezpečnost provozu. Pár hodin po otevření nové silnice se totiž na estakádě stala nehoda, která ji uzavřela na několik hodin. Minimálně před křižovatkou se silnicí do Zadních Skvrňan bude na okruhu snížena rychlost na 70 kilometrů v hodině.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RT

Který blbec schválil to že tam předjíždění vůbec bylo povolené? A ty další dva pruhy dodají kdy?

0 0
možnosti
JA

Problém není v estakádě, problém je ve stále se zvyšujícím "přepravcům se z místa A do B" jinak řečeno ANTI-řidiči... To co jezdí po silnicích za nerozhodné, zpomaleně myslící, zmatkující osoby za volantem je otřesné. Hlavně že se řeší rychlost pořád dokola, ale že na přitroublém kruhovém objezdu dokáže řidič 3x změnit pruh a stejně se netrefí na výjezd kterým potřebuje vyjet je katastrofální stav našich řidičů... Lidí se neumí připojovat, zipovat, projíždět kruhové objezdy, nedokáží náhle reagovat na změny provozu, vůbec nedokáží řešit situace s IZS, jenom sedí za volantem a se smrtí v očích se snaží někam dojet... Začal bych intenzivně hlídat autoškoly, protože ony jsou odpovědné za to, co pouští do ostrého provozu, zároveň by bylo na místě, aby alespoň co 10 let musel každý na přezkoušení pravidel, která se mění neustále...

0 2
možnosti
VS

Kus pravdy máte. Nicméně třeba kruhové objezdy. Poslední dobou mám pocit, že je projektují telata. Ono pokud tam pak jedu po páté, tak je to vlastně fajn řešení, ale... Jedu tam po páté a až pak pochopím smysl. Ono by to mělo být navrženo tak, že to nedělá problémy. Také co kraj, to jiný mrav...

0 0
možnosti
HN

Další dle mého bezpečnostní nedostatek je absence bezpečnostních schodů pro nouzový únik osob z estakády. Při nějaké větší hromadné nehodě se snadno stane estakáda pastí bez možnosti úniku. Myslela jsem, že na toto existují nějaké bezpečnostní normy. Patrně tomu tak není.

0 0
možnosti
HN

Nerozumím tomu, proč odbočka na Skvrňany že směru od velkého kruháče je tak ostrá. Je třeba před odbočením hodně brzdit a doufat, že auto za vámi vám nevlítne do kufru. Blikám tam proto už hodně dopředu. Nerozumím tomu, proč tam neudělali mírnější odbočovací pruh, když je tam k tomu bohatě dostatek místa. Nemuselo by se tolik zpomalovat a bylo by to daleko bezpečnější.

0 0
možnosti
ZH

Stejně tak tam chybí připojovací pruh ve smětu na Košutku ... No prostě to někdo namaloval poněkud blbě no ... To je podobný, jako teď někdo zjistil, že kruháč u Makra se ucpává. No on ale nevyhovuje už 10 let, překvapení :-/

0 0
možnosti
HN

S tou druhou nehodou máte pravdu. Jela jsem kolem, byla už tma. Blikala tam světla několika vozidel záchranného systému. Hledala jsem na netu a tam nebyla ani zmínka.

0 0
možnosti
PH

Na problém odbočení ze Skvrňan jsem upozorňoval město už při realizaci okruhu. Tenkrát mi bylo řečeno, že se provede nájezd i z druhé strany. Po provedení komunikace se tohle změnilo a prý už se žádné úpravy dělat nebudou. nyní po rozšíření okruhu se najednou překvapivě zjistilo, že tam je problém. Myslím si že úředníci na městě či kraji si musí stát na drátech, nebot co vím, tak jim tohle říkalo hodně lidí a oni je odpálkovávali způsobem - tohle není nutné, silnice je bezpečná apod. Je fakt náhoda, že se u výjezdu ze Skvrňan zatím nestala žádná vážnější nehoda. Možná na to někdo čeká jako na impuls. není lepší prevence? Jinak samotný obchvat je proveden tak, že byl měl být 4-proudý. Takže pokud se udělaly jen dva pruhy, tak zcela logicky nemůže fungovat tak, jak se uvažovalo. Nějak si nedokážu představit, že se ted budou zase řešit pozemky, pak povolovací řízení a za 5 let nejdříve se začne stavět rozšíření, které bude hotové někdy za 10 let nejdříve- A to jen kvůli tomu, že hlavy pomazané na ŘSD hodily přes palubu to, že by tato komunikace byla komunikací první třídy. Místo toho se rozhodly vést dopravu skrz město. Takže z původně plánované silnice první třídy se stala krajská komunikace. Ovšem převzal se projekt, který byl pro silnici první třídy. Vznikl parádní paskvil, kdy se s velkou pompou tato komunikace otvírala, což ve výsledku vypadá spíše komicky. Před 14 dny se stala na okruhu nehodu kousek u sjezdu na Křimice a policie musela kyvadlově řídit dopravu. je zajímavé, že o nehodě se nikde nepsalo. Každopádně ti, co už stáli na estakádě, tam museli zůstat stát a ten zbytek to začal objíždět jinudy. Ta estakáda má funkci takového tunelu, kde fakt uvíznout nechcete. Je to další pomník politických garnitur v Plzni, které nedokázaly tuto velmi důležitou stavbu provést tak, jak původně měla vypadat.

6 0
možnosti
ZH

R^ Dodnes jsem nezaznamenal smysluplné vysvětlení, proč město tak trvalo na tom, ab si ŘSD nechalo průtahy a okruh se stavěl jako silnice II. třídy. Za mě úplná hovadina a stejně to trvalo 25 let.

2 0
možnosti
Foto

Od Skvrňan lze vybudovat připojovací i odbočovací pruh. To je opět odborné provedení práce pane Tolare a spol.

2 0
možnosti
JV

U odbočky na Skvrňany už mohl být dávno vybudován odbočovací pruh. To by se ale musel používat selský rozum.

3 0
možnosti
Foto

Jak tak sleduju to video, jímá mně hrůza. Ten okruh nemá ani odstavný pruh. Denně jim projede kolem 19000 vozů. To znamená, že pokud tam bude nehoda, tak tam nastane fatální kolaps dopravy. Kdo to projektoval, zapomněl na to. Až bude jednou čtyřpruh vadit to tolik nebude.

1 0
možnosti
TN

Tady by byly potřeba další 2 pruhy, protože 19 tis. aut (po pár měsících provozu!) je na dvoupruh příliš. Je dobře, že to začínají aspoň připravovat. Pokládám za obrovskou chybu přístup plzeňského ŘSD, že se snaží tlačit nerealizovatelné projekty typu průtah silnice I/27 centrem Plzně Rv místo aby I/27 vedli v trase západního okruhu a postavili to rovnou ve čtyřpruhu! Takto to za ně musel vzít na svá bedra Plzeňský kraj a i proto je to tak minimalisticky navrženo. Ale palec nahoru, že se jim to vůbec podařilo postavit R^

12 0
možnosti
Foto

Dobrý den, pane Němec. Zkuste si někde najít článek o duchovním otci zaoadniho okruhu. On už ho chtěl ve čtyřpruhu v 90 tých letech. A zase se udělal nesmysl. Ti samé D0 kolem Prahy. 4pruh spojuje 6pruhové D1 a D5.

4 0
možnosti
  • Nejčtenější

Ostuda českého fotbalu. Pohár končil bitkou fanoušků, zasáhli těžkooděnci

22. května 2024  20:41,  aktualizováno  22:54

Místo vítězného křepčení s pohárem hromadná bitka fanoušků. Ostuda, ze které se bude český fotbal...

Plzeň - Sparta 1:2, k titulu i pohár. Finále rozhodl v nastavení Birmančevič

22. května 2024  17:14,  aktualizováno  20:03

Sparťanští fotbalisté po pěti dnech slaví další trofej. Po zisku titulu zvítězili ve finále...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

V pátek hrozí silné bouřky a přívalové deště. Napršet může až 30 milimetrů

23. května 2024  10:56

V pátek se budou na většině území lokálně vytvářet bouřky s přívalovými srážkami. Za krátký čas...

Asijská sršeň cestuje po D5, mohla by až do Prahy. Přírodovědci přidávají pasti

17. května 2024

Premium Po dalším nálezu sršně asijské na hranicích Středočeského kraje jsou včelaři obezřetní. Nežádoucí...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Plzeňský kapitán Hejda po finále: Vařilo se to ve mně, první gól až komický

22. května 2024  21:09

Třetí pohárové finále, třetí porážka. „Po zápase jsem musel do kabiny, být chvíli sám. Vařilo se to...

Za mávání nacistickou vlajkou na oslavách v Plzni žádá žalobce podmínku a pokutu

25. května 2024  12:16

Státní zástupce chce podmínku a pokutu v řádu desítek tisíc korun pro muže a ženu, kteří při...

Centrum je splněný sen. Dnes se výzkumem uživí, říká vědec z Plzně

25. května 2024  9:47

Vědci z výzkumného centra Nové technologie (NTC) na ZČU v Plzni si zapsali mimořádný úspěch na...

Sestoupí Zlín, nebo někdo jiný? Baník s Boleslaví o poháry. A o co jde v Evropě?

25. května 2024  7:51

Když závěrečné dějství není poslední. V 5. kole nadstavbové části fotbalové ligy se rozhodne o...

OBRAZEM: Skleněné peklo strašilo Plzeňany čtvrt století, za dva týdny bylo po něm

24. května 2024  14:51

Nikdy nezkolaudovaná sedmipatrová budova přezdívaná Skleněné peklo u Rokycanské ulice v Plzni už...

Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA

Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...