Diskuze

Záchranářům nezaplatili přestávky na jídlo, žalují za to nemocnici

Pětadvacet řidičů, záchranářů a zdravotních sester ze záchranné služby v Sušici a na Modravě zažalovalo sušickou nemocnici. Chtějí doplatit půlhodinové přestávky na jídlo. Nemocnice je ale ochotna zaplatit jen těm zaměstnancům, kteří v době oběda měli výjezd.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ale to by se přece nestalo, aby státem, krajem nebo městem zřizovaná nemocnice, z veřejných penež placená, neplatila zaměstnancům to, na co mají nárok. To přece dělají jenom kapitalisti v montovnách! Státem zřizovaná instituce by to přece nedopustila, tam vládnou odbory!

Nebo že by právě proto?? :-/

1 0
možnosti

Někteří zaměstnavatelé si dělají z legislativy trhací kalendář. Nazrála doba jim to už netolerovat.

2 1
možnosti

odpočítat půlhodinu na oběd je běžné. Tady se zase ze zdravotníků dělají nadlidi.

1 1
možnosti

Dělají to tak všechny nemocnice, prostě kašlou na zákon, nejen u záchranářů, ale i u sester. Těm tu přestávku taky neproplatí, nemluvě o další a ještě delší době před začátkem služby a po ní, kdy si ji předávají, tedy postupně projdou dokumenty všech pacientů, sdělí si co se dělo a co se plánuje.

Nesrovnávejte to prosím s normálním zaměstnáním, kde se přestávka neplatí, protože prostě nepracuji, můžu se sebrat a odejít na půl hodiny kam chci.

To oni nemohou, musí být připraveni vyjet i v té údajné přestávce, stejně tak sestra sama na oddělení nemůže odejít a musí reagovat ihned a kdykoliv.

3 0
možnosti

Všechny nemocnice to nedělají.

0 0
možnosti

Nemocnice si může o přestávkách myslet, co chce, ale pokud zákon říká, že to má zaplatit, tak by svým zaměstancům měla dát místo svých rozumů peníze, které si zaslouží.

9 0
možnosti

Nevím jak to je v tomto případě, ale já taky musím být v práci 8,5h a zaplaceno dostanu 8.. Ale třeba je to tady jinak.

2 4
možnosti

Tady je otazka jestli vas muzou stahnout z obeda do prace nebo ne. V pripade ze mate nerusenou pul hodinku a prace pocka, nemate narok, pokud vam v pulce polivky muze zamestnavatel zavolat, ze mate naklusat zpet, tak by jste ji mel dostat zaplacenou.

9 0
možnosti