ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Smrtelná nehoda zastavila D5 na Prahu. Řidička dostala na mokru smyk

  • 20
Tragická nehoda na 103. kilometru dálnice D5 v úterý na několik hodin zastavila provoz ve směru na Prahu. Osobní auto vyjelo z dálnice, jedna žena zemřela, druhá žena je zraněná. Podle policie se nehoda zřejmě stala na mokré vozovce při hustém lokálním dešti.

Na místě přistával vrtulník letecké záchranné služby, řekla mluvčí policie Veronika Hokrová a mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Provoz ve směru na Prahu policie odkláněla na 107. kilometru u Ostrova u Stříbra, zpět na dálnici se auta vracela na stém kilometru u Heřmanovy Huti. Před sjezdem na 107. kilometru se tvořily kolony.

Záchranáři na místo vyslali pozemní posádky a letecké záchranáře z letiště v Líních.

„Do péče si převzali ženu, narozenou v roce 1988. Se středně těžkými zraněními ji při vědomí transportovali na akutní příjem fakultní nemocnice na Lochotíně. Druhá žena, řidička, utrpěla velmi vážná zranění. Přes veškerou snahu zasahujících záchranářů se již nepovedlo obnovit její životní funkce,“ uvedla Svobodová.

Podle prvotních informací z místa se řidička s autem při silném lokálním dešti dostala do neřízeného smyku. „Vozidlo následně vyjelo vpravo mimo těleso dálnice do travnatého svahu a po několik metrech zpět na vozovku dálnice,“ popsala Hokrová.

Policisté na místo přivolali soudního znalce z oboru dopravy a pracovníky plzeňské městské Správy informačních technologií s drony k zadokumentování kolize. Další okolnosti nehody zjišťuje policejní vyšetřovatel.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,