Okresní soud v Klatovech.

Okresní soud v Klatovech. | foto: Yvetta Chmelová, 5plus2.cz

Rvačku mezi šoféry autobusů potrestal soud obecně prospěšnými pracemi

  • 1
Obecně prospěšné práce, takový trest dostal v úterý u Okresního soudu v Klatovech řidič autobusu Michal Sýkora za to, že loni podle obžaloby v Janovicích nad Úhlavou zbil šoféra konkurenční společnosti Josefa Vondru.

Jedenačtyřicetiletý řidič Michal Sýkora má odpracovat 220 hodin obecně prospěšných prací, potvrdila to klatovská státní zástupkyně Jiřina Vítovcová. Verdikt soudu je pravomocný. Státní zástupkyně i obžalovaný se vzdali práva na odvolání.

Podle závěrů vyšetřování dal sice Josef Vondra první ránu, ale pak už se jen bránil Sýkorovi, který Vondru podle policie udeřil do obličeje, strhl ho na zem a pak pokračoval v útoku ranami do těla.

„Byl v nemocnici a pak ještě dva měsíce marodil,“ uvedl již dříve Vondrův zaměstnavatel Vratislav Štáhlich. Vondra se sice nedopustil trestného činu, ale je možné, že bude jeho jednání posouzeno jako přestupek.

Napjaté vztahy mezi mezi autodopravci na Klatovsku trvají už řadu měsíců. Firmy Vratislava Štáhlicha a Josefa Ptáčka bojují o cestující na lince z Nýrska do Klatov, řidiči autobusů se snaží být první na zastávkách (psali jsme zde). Rvačce mezi Sýkorou a Vondrou podle spisu předcházelo nebezpečné předjíždějí mezi Nýrskem a Janovicemi.

,