Zpěvák kapely MIg 21 Jiří Macháček.

Zpěvák kapely MIg 21 Jiří Macháček. | foto: David Webr

Na plzeňském Létofestu zahrají Wanastowi Vjecy, Mig 21 i Mandrage

  • 0
Sezona letních hudebních festivalů se pomalu blíží ke konci. Nejméně jedna velká akce se ale v Plzni ještě uskuteční. Bude to Létofest, který se koná dnes a v sobotu v areálu DEPO2015.

Mezi největší hvězdy budou patřit kapely Mig 21, Divokej Bill, Mandrage, Lenny, Pražský Výběr, Mňága a Žďorp nebo Monkey Business.

V Plzni vystoupí rovněž železnorudský zpěvák Marek Ztracený, který poprvé rozšíří svou doprovodnou kapelu i o dechovou sekci, Wanastowi Vjecy zase dorazí s novým koncertním playlistem.

„Doplníme ho o písničky, které jsme dlouho nehráli, a o které si sami fanoušci píšou,“ prozrazuje zpěvák Robert Kodym.

Naopak Divokej Bill a Mig 21 nabídnou posluchačům Létofestu nové skladby. „Nové písničky hrajeme také proto, že se nám pak společně s diváky vyvíjejí. Moc na ně ale v programu neupozorňujeme, aby nám je lidé nenatáčeli a nedávali na YouTube. Ty, které tam zahrajeme, vyjdou na našem novém albu v roce 2021,“ říká zpěvák Mig 21 Jiří Macháček.

Ten má z minulého roku spoustu zážitků. „Já na takových fesťácích naprosto miluju poslechy zezadu. Takové to, když člověk dohraje, zapálí si cigárko a jde si tak jako polosednout, pololehnout. Poslechnu si vždycky hrozně rád všechny své kolegy. Letos to nebude jinak,“ říká oblíbený zpěvák, který má s kapelou na svém kontě takové hity jako jsou například Snadné je žít, Tančím nebo Malotraktorem.

Festival odstartuje dnes v 15.45 hodin koncertem kapela Realita. Po ní bude na další scéně následovat vystoupení Xindla X. V sobotu pak návštěvníky festival přivítá už v 15 hodin, kdy vystoupí Mensfield a Markéta Poulíčková.

Zájemcům akce nabídne také VIP parkoviště přímo v areálu a stanové městečko se sprchami, WC i ostrahou. Ještě na místě pak bude možné zakoupit kromě klasických vstupenek i VIP lístky s výhledem na obě hlavní scény.

Bohatý program i pro děti

Sobotní odpoledne bude věnováno dětem. „Připravujeme bohatý program. Těšit se můžete na indiánskou stezku, horolezeckou stěnu, nafukovací hrad, různé hry, tvořivé aktivity a plno dárků,“ uvedl za pořadatele Pavel Vlašín s tím, že zábava bude nachystaná i pro dospělé v podobě bumperu, vodního zorbingu, lukostřelby, bungee runningu, lidského stolního fotbalu nebo Becherovy zóny s vodní fontánou.

Třetí ročník Létofestu přinese i další novinky. Návštěvníci například budou moci využít bezkontaktní platbu pomocí čipu v náramku, který zároveň poslouží jako stylový doplněk. „Hlavní výhodou bude pohodlí, jednoduchost, rychlost a bezpečnost. Výrazně zrychlí také odbavení u stánků s občerstvením,“ říká Monika Freibergová z pořádající agentury.