ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Karel Pešek, MAFRA

Muž při hádce pobodal druhého a utekl. Policie jej dopadla za tři hodiny

  • 8
Po týdnu policisté vyšetřují v Plzeňském kraji další pokus o vraždu. V pátek večer bodl podle prvních informací dvaadvacetiletý muž v Plzni do břicha 44letého muže. Stalo se to v bytě v plzeňské části Slovany nedaleko bázenu, podezřelého policisté dopadli po třech hodinách.

Policejní mluvčí Michaela Raindlová uvedla, že činu předcházela hádka v bytě. „Došlo ke slovní rozepři a následnému fyzickému napadení mezi muži. Starší z nich přitom utrpěl vážná bodnořezná poranění,“ uvedla policistka Raindlová.

Podle zdroje redakce šlo o spor mužů v rámci širší rodiny. Starší z mužů byl bodnutý do oblasti břicha.

Podezřelého policisté dopadli v městské části Bory nedaleko nemocnice necelé tři hodiny po nahlášení případu. Noc strávil v policejní cele.

Vražd v Česku prudce přibylo. Typický vrah zabije své příbuzné, pak sebe

V sobotu odpoledne se z podezřelého stal obviněný z pokusu o vraždu. „Vrchní komisař zahájil v sobotu proti 22letému muži trestní stíhání. Byl podaný podnět státnímu zástupci na vzetí obviněného do vazby,“ řekla Raindlová.

V letošním roce jde v Plzeňském kraji již o devátý případ vraždy nebo pokusu o ni. Osm mají policisté objasněných. Naposledy byla mordparta v akci minulé pondělí, kdy v Radnicích na Rokycansku vyšetřovali případ zavražděné devětapadesátileté ženy. O případu se dozvěděli po obědě, v noci na úterý zadrželi podezřelého a následně jej obvinili z vraždy. Soudce přítele zavražděné poslal do vazby.

Zatím jediným neobjasněným případem zůstává smrt muže ze Slovenska, který se pohyboval mezi plzeňskými bezdomovci. Jeho plovoucí tělo bez hlavy a genitálií svědci spatřili v polovině ledna v řece Berounce.