Diskuze

Za vraždu miminka dostala žena 17 let. Podle soudu mu zmáčkla hlavu

Sedmnáct let za mřížemi si má za vraždu svého nechtěného chlapečka odpykat třicetiletá Jana F. Rozhodl o tom plzeňský krajský soud. Žena podle spisu porodila v bytě v Plzni a syna těžce zranila. Podle znalců mu silně zmáčkla hlavu. Dítě pak její matka dala do babyboxu, druhý den ale zemřelo.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J33i34r27i 91K65n92o76t10e28k

13. 4. 2018 15:15

Nijak ten čin neomlouvám, ale těžko by začala jen tak vraždit cizí děti, tudíž společenská nebezpečnost asi není až tak vysoká, aby ospravedlňovala tak vysoký trest odnětí svobody. Bylo to její dítě, zničila svou budoucnost, lidi na ní budou (oprávněně) pohlížet jako na monstrum a bude s tím muset nějak žít. To samotné je podle mě dostatečný trest, který si nikdy "neodsedí".

1 2
možnosti
Foto

Ehhh?? Takže vlastní novorozeňata je možno týrat, mučit, zabíjet? Jste při smyslech? Zabila své dítě, takže není nebezpečná.... nevěřím vlastním očím.

1 2
možnosti

J38i91r32i 78K75n95o48t95e51k

16. 4. 2018 11:52

Nelíbí se mě to asi stejně jako vám, ale striktně logicky, koho to dítě je? Ona ho odnosila a porodila. Samozřejmě z pohledu duchovního je život darem od Boha a člověk nemá právo ho brát, ale obávám se, že to jak tyhle případy dnes lidé soudí s duchovnem až tak spojené není.

Do značné míry se mi to zdá pokrytecké, neboť kdyby to díte usmrtila o pár týdnů (dní) dříve ještě ve svém lůně, bylo by to tolerováno jak právem tak i názorem většiny společnosti, ale usmrtí-li ho po narození už je to bestie a vrah. Podotýkám, že nejsem odpůrcem potratů, osobně bych svému dítěti nikdy neublížil a lidi, kteří ano, nechápu, neomlouvám a považuji za zrůdy. Ale to neznamená, že budu hájit zjevné pokrytectví a souhlasit s odsouzením takového člověka na dlouhé roky vězení. Podle mě to nic dobrého nepřinese ani tomu člověku, ani společnosti.

0 0
možnosti