Diskuze

Plzeň i celý kraj regionální letiště potřebují, tvrdí předseda asociace

Plzeňský kraj a Plzeň jako region s vyspělou průmyslovou výrobou a vědeckotechnickým zázemím regionální letiště pro civilní provoz potřebují. To dlouhodobě říká Štefan Koprda, předseda spolku EAGA, Evropské asociace pro rozvoj všeobecného letectví. Jeho názory byly v uplynulých měsících často slyšet v souvislosti s rozhodnutím vlády zrušit provozuschopné letiště ve prospěch investice koncernu Volkswagen.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FK

Hloupá otázka "Kolik procent populace letectví rozumí". Kolik procent populace rozumí televizi s přesto na ni kouká? Takovéto otázky rozhodně neukazují, že práce redaktorů je náročná.

0 0
možnosti
PS

Je rozdíl regionální letiště v ČR, a regionální letiště třeba v Polsku. V ČR všechno je soustředěno na Prahu kde je letiště mezinárodní, regionální letiště jsou bohužel prakticky nezajímavá.

V Polsku je třeba největší regionální letiště v Krakowie, které za minulý rok odbavilo více než 9,5mil. pasažérů. Po rozbudování letiště jsou plány na 15 mil. pasažérů ročně. Katowice jsou také mezinárodní letiště, tam počet pasažérů překročil 5 mil. Samozřejmě má na to vliv také počet obyvatel (Kraków je druhé největší město v Polsku, reálně má 1 mil. obyvatel, je to nejvíce navštěvované polské město, Katowická aglomerace je zase největší Polskou aglomerací. Pozadu není v odbavení ani Gdańsk. Ale je škoda že české regionální letiště jsou na tom tak špatně.

0 0
možnosti
JA

tak u nás si stávající regionální letiště na sebe sotva vydělá - ty co jsou, jsou rádi že přežívají (a mít regionální letiště v Plzni, které je max. 1 hodinu dojezdem na mezinárodní dost k ničemu) ... jsme malá země

1 2
možnosti