Diskuze

Rakovina slinivky zabíjí stále častěji, lékaři usilují o zahájení screeningu

V Plzeňském kraji je dlouhodobě největší výskyt rakoviny slinivky břišní a nádorů rok od roku přibývá. Většina lidí s touto diagnózou do roka po zjištění nemoci umírá. Lékaři v plzeňské fakultní nemocnici proto připravují preventivní program pro rizikové skupiny lidí, aby se onemocnění zachytilo včas.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Steve Jobs,většinu sveho života pesceterian, vegan nebo frutarián, nepil alkohol, nekouřil cigarety jen jednou týdně marihuanu (která je dneska "zdravá a zabíjí rakovinu" hhh) a i tak umrel na rakovinu slinivky.

2 0
možnosti

A ono je něco z toho zdravé? Už třeba ten frutarián ... na tom není vůbec nic zdravého, naopak je to výrazně zvýšená zátěž právě pro játra a slinivku.

0 0
možnosti

Manžel kamarádky taky umřel na tuto nemoc. Onemocněl v září a v listopadu bylo po něm. Dělali hodně testů než na to přišli. Nejhorší na tom je ,že rakovina slinivky dlouho nemá žádné příznaky...dokud není pozdě.

6 0
možnosti

I kdyby to mělo zachránit jen jediný lidský život, tak to má smysl.

3 0
možnosti

Jedna známá nepila alkohol, sportovala, jedla zdravě. Dokončila školu, dostala tuto rakovinu a za pár měsíců zemřela. Screening by ji nepomohl, nebyla by v rizikové skupině.

1 0
možnosti

Bohužel, výjimky se najdou vždycky. To však neznamená, že bychom se měli přestat snažit...

10 0
možnosti