Neznámý řidič ujížděl po dálnici D5 s kradeným BMW až dvoustovkou. Zběsilou jízdu zakončil v příkopu. | foto: HZS Plzeňského kraje

Kradené auto ujíždělo policistům i dvoustovkou, řidič po havárii utekl

  • 9
Kradený vůz BMW pronásledovali policisté ve středu brzy ráno z Německa až na Rokycansko. Řidič jim ujížděl rychlostí až 200 kilometrů v hodině. Zběsilou jízdu ale nezvládl a havaroval. Ze zdemolovaného vozu pak utekl.

Kradeného vozidla si nejprve všimli policisté v Německu, když ho chtěli zkontrolovat, začal jim řidič ujíždět a na území České republiky vjel přes hraniční přechod na Rozvadově. Stalo se to ve středu po čtvrté hodině ráno.

Tehdy dostala vyrozumění česká policie. „Vozidlo jsme pronásledovali až na 46. kilometr dálnice D5,“ uvedla policejní mluvčí z krajského ředitelství Pavla Burešová.

Zdemolované BMW

Řidič ale rychlou jízdu, při níž tachometr ukazoval až 200 kilometrů v hodině, nezvládl. Nedaleko obce Cekov sjel do příkopu a BMW řady 7 zcela zničil. Řidič po nehodě z vozu vystoupil a utekl, policisté po něm pátrají.

„Předběžně odhadnutá škoda na vozidle byla vyčíslena na dva miliony korun. Škoda na oplocení je pět tisíc korun,“ dodala Burešová.

Na místě nehody zasahovali také hasiči z Rokycan, kteří provedli protipožární opatření. „Odpojili akumulátor a asistovali při vyproštění automobilu,“ doplnil krajských mluvčí hasičů Petr Poncar.