Za uříznutí varlete jinému muži dostal kněz podmínku a musí se léčit

  • 86
Krajský soud v Plzni potrestal podmínkou pětatřicetiletého kněze, který jinému muži z Chebska loni v srpnu uřízl varle. Součástí trestu je také sexuologické léčení ústavní formou. Za zločin neoprávněného odebrání tkání a orgánů duchovnímu hrozilo až dvanáctileté vězení.

Kněz Tomáš P. dostal tři roky s podmíněným odkladem na čtyři roky. Na výši trestu se dohodl se státním zástupcem. Domluvu pak schválil plzeňský krajský soud.

Součástí trestu je i propadnutí řady zdravotnických pomůcek, které našli kriminalisté u kněze doma. Jednalo se o několik desítek injekčních stříkaček, o skalpely, kleště, nůžky, obvazový materiál, chirurgické a gumové rukavice a o několik litrů dezinfekce.

Kněz musí také zdravotní pojišťovně nahradit škodu téměř 51 tisíc korun. Obžalovaný i státní zástupce se vzdali práva na odvolání.

Poškozený dvaačtyřicetiletý muž, který si nárokuje 300 tisíc korun jako nemajetkovou újmu, byl soudem v této věci odkázán na řízení ve věcech občansko-právních.

Tomáš P. ze Slovenska působil jako kněz na Pelhřimovsku, v současné době ale církevní službu nevykonává.

Žalovaný skutek se podle obžaloby stal loni 17. srpna odpoledne v obci Tři Sekery na Chebsku. Obžalovaný kněz přijel po předchozí písemné domluvě přes erotický seznamovací portál do bydliště poškozeného muže, aby mu umístil předem dohodnutý intimní piercing. Oba muži tento nelegální zákrok pojali jako součást drsných praktik vedoucích k jejich uspokojení.

„Poté poškozenému, který se svlékl do naha, provedl řez, kterým mu odebral levé varle,“ uvedla předsedkyně senátu Lucie Bočková. A to bez umrtvení.

Z bytu pak odešel, aniž by se staral o další zdravotní stav poškozeného.

Na věc se přišlo až po několika dnech, když se poškozený muž kvůli zanícené ráně obrátil na lékaře a skončil v nemocnici.

, ,