(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Petr ŠtefekCreative Commons

Vlak na Plzeňsku srazil malé dítě, na místě zemřelo

  • 69
K tragické události došlo v pondělí po sedmé hodině večer na Plzeňsku. Vlak na přejezdu u obce Myť mezi Ždírcem a Nepomukem srazil dítě. „Vzhledem k tomu, že se jedná o osobu mladší osmnácti let, nebudeme k tomuto tragickému případu poskytovat žádné podrobnější informace,“ sdělil mluvčí krajských záchranářů Martin Brejcha.

Brejcha pouze konstatoval, že sražený utrpěl „zranění neslučitelná se životem“. Podle informací portálu iDNES.cz by se mělo jednat o chlapce v předškolním věku.

U nehody byli policisté a koroner, který prováděl prohlídku těla. Ani policejní mluvčí Dana Ladmanová nechtěla událost popsat podrobněji. „Hlášení o nehodě jsme přijali od zdravotníků v 19:38. U zemřelého nezletilého chlapce jsme nařídili soudní pitvu. Okolnosti jeho úmrtí jsou předmětem dalšího prověřování, žádné bližší informace kvůli ohledům na rodinu poskytovat nebudeme,“ sdělila Ladmanová iDNES.cz.  

České dráhy provoz na trati mezi Nepomukem a Ždírcem přerušily až do večerních hodin. Podle jejich webu se neštěstí stalo v 19:27. Provoz rychlíků i osobních vlaků na hlavní trati Plzeň - České Budějovice obnovili kolem půl jedenácté hodiny večer. Vlaky měly až dvouhodinové zpoždění.

Zaměstnanci drah přepravovali cestující z rychlíku za asistence hasičů do stanice ve Ždírci. Dráhy zavedly náhradní autobusovou dopravu.

Obec Myť se nachází mezi Ždírcem a Nepomukem.

Obec Myť se nachází mezi Ždírcem a Nepomukem.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz