(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Martin Stolař, MAFRA

Ve Škodě Transportation zasahovali celníci kvůli podezření z daňových úniků

  • 11
Složky Celní správy dnes zasahovaly v plzeňském areálu Škody Transportation. Celníci spustili razii kvůli podezření z daňových úniků.

„Můžeme potvrdit, že v areálech společností patřících do skupiny Škoda Transportation dnes zasahovaly složky Celní správy. Z informací, které zatím máme k dispozici vyplývá, že řízení se týká některých obchodních vztahů společnosti uzavřených v roce 2014. Společnost s Celní správou spolupracuje,“ sdělila mluvčí Škody Transportation Lubomíra Černá.

Mluvčí celníků Martina Kaňková bez dalších podrobností pouze potvrdila, že v Plzeňském kraji provádějí úkony trestního řízení.

Věc dozoruje pražské vrchní státní zastupitelství. Jeho šéfka Lenka Bradáčová nechtěla specifikovat, jakých subjektů se akce týká.

„Mohu pouze sdělit, že Vrchní státní zastupitelství v Praze vykonává dozor nad úkony trestního řízení, kterými se dokumentují důkazy. Nebudeme potvrzovat ani subjekty, ani obsah úkonů, které se právě provádějí. Co vám potvrdíme, je to, že úkony ve věci provádí celní správa,“ řekla Bradáčová.

Doplnila, že další informace k věci poskytovat nebude. Rovněž mluvčí celníků napsala, že v této fázi řízení nelze k věci uvést žádné další informace.

Škoda Transportation je česká strojírenská firma. Působí v oblasti dopravního strojírenství, vyrábí kolejová vozidla pro městskou dopravu a železnici a navazuje na historii závodů Škoda.  

,