Frekventovaný Wonkův most bude od pondělí znovu úplně uzavřen. Foto: Radek

Frekventovaný Wonkův most bude od pondělí znovu úplně uzavřen. Foto: Radek Kalhous, MAFRA

Další oboustranná uzavírka pardubického Wonkova mostu začne v pondělí

  • 6
Když před deseti dny úřady zavřely Wonkův most v Pardubicích a uvěznily tak v kolonách překvapené řidiče, schytaly za to kritiku ze všech stran. Úředníci dostali pokuty, politici se začali omlouvat a pro Pardubice klíčový most se alespoň ve směru od Hradce otevřel.

Nyní se chystá úplné uzavření mostu číslo dvě. A ukáže se, zda se úřady už poučily. Uzavírka v obou směrech začne sice zase v pondělí, ale až v 18 hodin, a bude ukončena nepozději v neděli 23. června o půlnoci.

"Řidičům se omlouváme za dopravní komplikace, výsledkem však bude moderní komunikace, která sníží akustickou hladinu hluku a zvýší komfort jízdy. Zároveň však prosíme řidiče, aby sledovali dopravní značení a pokud možno omezili jízdu automobilem tímto směrem," řekl Jiří Synek ze Správy a údržby silnic Pardubického kraje. Stavbou budou projíždět autobusy městské hromadné dopravy.

Informační cedule o uzavření Wonkova mostu jsou podle úřadů už ustaveny na stěžejních úsecích. Podrobnější informace včetně map uzavřených úseků a objízdné trasy je možné nalézt na portálu Pardubického kraje v sekci "Nepřehlédněte - Dopravní-informace".

Kraj se rovněž dohodl s magistrátem na informování obyvatel prostřednictvím městského rozhlasu.

To bylo ostatně výsledkem přestřelky mezi politiky Pardubického kraje, kteří se navzájem obviňovali ze zodpovědnosti za dopravní kolaps.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit