Muž bez řidičáku ujížděl Pardubicemi před policisty, pak se sám vzdal

  • 2
Policisté v Pardubicích si na křižovatce všimli modré fabie, o jejímž majiteli věděli, že má zákaz řízení. Když chtěli zkontrolovat, kdo sedí za volantem, auto začalo ujíždět.

„Řidič na výzvy hlídky k zastavení nereagoval. Policisté ujíždějící auto pronásledovali rychlostí přesahující 110 km/h a dostihli ho v ulici Kpt. Nálepky,“ řekla policejní mluvčí Andrea Muzikantová.

Řidič sám zastavil, vystoupil z fabie a rozhlédl se kolem sebe. Když viděl přijíždějící policisty, tak se raději s rukama nad hlavou vzdal. Nebyl to sice majitel auta, ovšem důvod nenechat se hlídkou chytit, měl.

První dechová zkouška u něj ukázala hodnotu 1,11 promile, druhá 1,17 promile alkoholu. Poté ho policisté testovali i na přítomnost návykových látek. 

„Její výsledek byl také pozitivní, a to na amfetamin/metamfetamin. Dále kolegové lustrací zjistili, že 25letý řidič není ani držitelem příslušného řidičského oprávnění. Mladík nezapíral, k požití alkoholu i drog se přiznal a po vystřízlivění svého jednání litoval,“ řekla Muzikantová.

Policisté muži ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidiči hrozí až rok vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.