Opilý muž skončil na záchytce.

Opilý muž skončil na záchytce. | foto: Městská policie Pardubice

Opilec se zapomněl na nákupu, na záchytku ho kromě strážníků hnala i manželka

  • 15
Pardubičtí strážníci museli krotit opilce, který obtěžoval kolemjdoucí tím, že po ulici chodil se staženými tepláky. Na nemravnost upozornila jedna z žen, kterou nestyda pohoršil. Muž skončil na záchytce i díky své manželce.

Kolikrát je lepší řešit situaci se strážníky než s vlastní ženou. Mohl by o tom vyprávět šestatřicetiletý muž, který se ocitl v hledáčku pardubických strážníků.

„Opilý muž ‚byl mimo‘ a nevěděl kde je, ani co dělá. Nikoho tedy nepřekvapilo, když se na kontrolním přístroji objevila hodnota 2,42 promile,“ uvedla mluvčí pardubických strážníků Lucie Klementová.

Chvíli před tím, než strážníci rozhodli o převozu opilce na záchytku, dostavila se na místo jeho manželka, která náhodně projížděla kolem městskou hromadnou dopravou.

„Zastavila se u hlídky a spustila hlavně na svého manžela. Ten totiž domů nedojel s nákupem, který měl v batohu, navíc si vypnul mobil a už druhý den popíjel se švagrem. Když žena viděla, v jakém je manžel stavu, souhlasila s jeho převozem na záchytku,“ dodala Klementová.

Po vystřízlivění musel muž zaplatit několik tisíc korun pokuty za přestupek.

S podobnými případy mají strážníci bohaté zkušenosti. „Občas se stává, že je muži prosí, ať je nevozí domů, že si namísto dohadů s manželkou radši v tichosti zaplatí záchytku i pokutu a ještě poděkují,“ přiblížila Klementová.