Diskuze

Stavba obchvatu Pardubic začne, i když nejsou vykoupené pozemky

Ředitelství silnic a dálnic chce letos začít stavět severovýchodní obchvat Pardubic i na pozemcích, které se mu nepodařilo vykoupit ani vyvlastnit. Naopak obchvat Dašic, kde kraj řeší stejný problém, bude patrně čekat až na rozhodnutí soudů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Pane Půlpáne, mýlíte se. SV obchvat Pardubic je součástí silnice I/36 a odvede z centra veškerou kamionovou dopravu od D35 do průmyslové oblasti Semtín/Rybitví, která by jinak jezdila od Dašic a Sezemic po rychlodráze přes město po kriticky zatížené komunikaci a křižovatce před hlavním nádražím. Už teď je tam velký provoz, který po dokončení R35 ještě násobně zhoustne.

Na obchvaty čekají Pardubice už 40 roků a žádnou diskuzi o jejich důležitosti jsem nezaznamenal. Pro dopravu v Pardubicích jsou životní nutností.

10 0
možnosti
JJ

Já si myslím, že to, co platí pro dálnice a silnice první třídy by logicky mělo platit i pro dálniční přivaděče. To, že dálniční přivaděče opomněl, považuji za chybu jinak velmi potřebného zákona. A občany Dašic upřímně lituji.

4 0
možnosti
PK

P14e30t53r 97K61o34r28b59e58l

20. 1. 2021 11:50

Autor nám podsouvá nějaké svoje pseudoodborné a velmi manipulativní srovnání dvou obchvatů. Srovnává cenu a "zapomíná" na čtyřproudý most přes Labe a přilehlé rameno, píše o diskusích, o kterých jsem nikdy neslyšel, maximálně někde pod články o účelovosti čtyřproudu. Nikde nejsou počty vozidel. Vůbec tím nezpochybňuji potřebnost obchvatu Dašic nicméně tuhle novinařinu by měl pan Půlpán provozovat v nějakém stranickém tisku, tam by tan styl pasoval.

4 0
možnosti
PK

Přes Haldu budou asi také proudy čtyři. Já jen, že o Haldě ještě nikdy v diskuzi nepadla ani zmínka.

0 0
možnosti

Ještě by mohli začít s tím obchvatem od Dražkovice do Černé Zábory.

2 0
možnosti
JV

J55a75n 43V89r96a17b25e98c

20. 1. 2021 9:53

SV obchvat...o účelnosti jsou diskuze???

Ono je 1.dubna?

V totalne ucpanem centru města nejezdi kamiony. Toto bude právě pro os.auta alternativa jak centru ulevit.

9 0
možnosti
LK

to je prave to, co jim prijde malo - ze to pomuze pouze centru a lidem v pce ;-€

3 0
možnosti
MS

Tak obchvat Pardubic je asi 10x důležitější než obchvat vesnice!!

Už aby severovýchodní obchvat stál - na to Pardubice čekají už 30 let!!!!!!

13 0
možnosti
FS

Přesně. Jenže Pardubice ovládá mafie. Na stavebním úřadě i třeba pan Holeček. Jsme snad jediné skoro 100 tisicove město bez obchvatů!!!

1 0
možnosti
LM

Je dobré, že se o obchvatu Dašic už mluví. Počítám, že když to půjde tak jako vždycky, tak se za 20 až 25 let začne stavět.;-D

5 0
možnosti