Řidička Škody Octavia nepřežila u Řestok náraz do stromu. Spolujezdce musel do...

Řidička Škody Octavia nepřežila u Řestok náraz do stromu. Spolujezdce musel do nemocnice přepravit vrtulník. | foto: ZZS Pardubického kraje

Řidička nepřežila náraz do stromu, spolujezdec je vážně zraněný

  • 5
Tragická nehoda se ráno stala nedaleko Řestok na Chrudimsku. Řidička při průjezdu zatáčkou dostala smyk a s autem narazila do stromu. Nehodu nepřežila. Spolujezdce přepravil do nemocnice vrtulník.

Na operační středisko byla událost nahlášena v 8.15 hodin. Nehoda se stala na silnici III/3587 poblíž křižovatky na Honbice a Zaječice. 

Dvaačtyřicetiletá řidička Škody Octavia jela s devětašedesátiletým mužem ve směru od Řestok. 

„Při průjezdu zatáčkou dostala řidička s vozem pravděpodobně smyk a na přímém úseku levým bokem narazila do stromu,“ řekla policejní mluvčí Lenka Vilímková. Řidička zemřela na místě. Na místě zasahovaly čtyři posádky záchranářů.

„Zranění spolujezdce vyžadovalo jeho transport vrtulníkem do Fakultní nemocnice Hradec Králové. Muž utrpěl vážná zranění horní a dolní poloviny těla. Řidičku se bohužel zachránit nepodařilo,“ sdělil mluvčí Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Aleš Malý.

Silnice z Řestok na Chrudim byla kvůli vyšetřování nehody a odklízení trosek během dopoledních hodin uzavřená.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz