Nehoda dvou aut se šesti zraněnými u Hlinska (15. října 2022). | foto: Policie ČR

Při nehodě u Hlinska se zranilo šest lidí, silnice byla neprůjezdná

  • 8
Dvě ženy a čtyři děti se zranily při nehodě dvou aut u obce Vítanov mezi Hlinskem a Havlíčkovým Brodem. Jeden z automobilů po střetu vyletěl z vozovky. Silnice I/34 byla v místě nehody dvě a půl hodiny zcela neprůjezdná.

Při čelním střetu Škody Octavie a VW Golf se před 13. hodinou zranily obě řidičky a čtyři nezletilé děti. Na místo vyjely čtyři posádky krajské záchranné služby, které doplnil vrtulník letecké záchranky z Hradce Králové.

„Jeden vážně zraněný člověk byl přepraven do traumacentra v Hradci Králové, dva lidi jsme přepravili na urgentní příjem do Pardubic a tři lidé putovali k dalšímu vyšetření na chirurgii nemocnice v Chrudimi,“ sdělila mluvčí krajských záchranářů Alena Kisiala.

Silnice byla zhruba dvě a půl hodiny uzavřená, policisté posílali řidiče objížďkou. „Dechová zkouška u jedné z řidiček byla s negativním výsledkem, u druhé byl zajištěn odběr krve v nemocnici,“ doplnila policejní mluvčí Dita Holečková.

Přesné příčiny a okolnosti nehody policisté dále zjišťují.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz