Opilá matka málem vyklopila dítě z kočárku, na pomoc jí přišel opilý kamarád

  • 27
Na matku opilou tak, že málem vysypala u pardubického hlavního nádraží z kočárku své šestiměsíční dítě, upozornila oznamovatelka strážníky na lince 156.

To potvrdil kamerový systém a vzápětí i hlídka strážníků na místě.

„Třiatřicetiletá žena byla opilá natolik, že kočárek s půlročním dítkem několikrát málem převrhla,“ řekl mluvčí pardubických městských strážníků Jiří Sejkora.

Už na první oslovení bylo strážníkům jasné, že žena je pod silným vlivem alkoholu. Dechová zkouška vzápětí ukázala 2,39 promile alkoholu v dechu. 

Dobrou zprávou v této neutěšené situaci alespoň bylo, že dítě bylo v pořádku, dostatečně oblečené a zajištěné. Pod dohledem zcela opilé matky ale pochopitelně zůstat nemohlo.

Na místo mezitím dorazili také policisté a pracovnice orgánu sociálně-právní ochrany dětí. S ohledem na miminko sociální pracovnice souhlasila, že aby dítě nemuselo do ústavu, může jej převzít ženin kamarád. 

Tady však nastal další problém. I tento muž se na místo dostavil pod vlivem alkoholu. 

„Proto musela přijít až další ženina známá, která se o dítě do vystřízlivění jeho vlastní matky postará. Případ samozřejmě tímto nekončí. Chováním matky se bude zabývat příslušný sociální odbor,“ dodal Sejkora.