V jednom z vozidel řidička zůstala zaklíněná mezi vozem a stromem. | foto: HZS Pardubického kraje

Řidička zůstala po srážce aut zaklíněná mezi vozem a stromem

  • 1
Při pondělní ranní nehodě dvou osobních aut u Heřmanova Městce utrpělo zranění pět lidí, z toho jedna z řidiček těžká. Vrtulník ji dopravil do královéhradecké nemocnice.

Na silnici se střetla vozidla Volkswagen Golf a Ford. Golf řídila třiačtyřicetiletá žena, fordku řidička o dva roky starší.

„První z vozidel bylo přimáčknuté na strom a řidička zůstala zaklíněná mezi vozem a stromem. Druhé vozidlo zůstalo po střetu na vozovce,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková.

S nepřipoutanou řidičkou golfu, která utrpěla vážnější zranění, jely v autě děti, které i s řidičkou z druhého vozu odvezli zdravotníci na pozorování do chrudimské nemocnice. K nehodě vyjeli o půl osmé ráno profesionální hasiči z Chrudimi a dobrovolní hasiči z Heřmanova Městce.

„Příčinu nehody policisté vyšetřují. Je pravděpodobné, že řidička fordu chtěla předjíždět nákladní vozidlo a když se v daný okamžik chtěla podívat, najela do protijedoucího vozidla. Ale to je prvotní informace,“ řekl mluvčí chrudimské policie Jiří Tesař.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit