Diskuze

Čtyřpruh se má protáhnout až do Chrudimi. ŘSD zjišťuje, zda se vyplatí

Čtyři pruhy spojující Hradec Králové s Pardubicemi chce Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) protáhnout až do Chrudimi. Kdy na to přijde řada, není jasné. Bude to ale znamenat konec neoblíbené světelné křižovatky u Dražkovic. Silničáři vybírají ze tří možností, jak ji nahradit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AV

Čtyřpruh do Chrudimi je asi tak reálný, jako metro v Pardubicích. Samozřejmě, občas se zasnít neuškodí, ale pak je potřeba vrátit se nohama na zem. A uvědomit si, že ještě není ani dokončen průtah Pardubicemi, takže fantazírovat, jak na nový "dálniční" kruháč u Parama vjedou buldozery, aby ho přestavěly na klasickou mimoúrovňovou křižovatku, je práce pro doktora Chocholouška. A bez přestavby kruháče čtyřpruh nikdy nebude. Řidičům v Pardubicích bohužel nedochází, že ten kruháč je tam na věčné časy, a je potřeba se s ním smířit. Možná, až radní postaví to metro, tak přijde čas na řešení toho čtyřpruhu...

Mimochodem, ve starším územním plánu je u Parama počítáno s mimoúrovňovou křižovatkou, dokonce je tam i na ni místo, ale pak kdoví proč se místo křižovatky postavil ten nesmyslný kruháč.

0 0
možnosti
JP

J41a34n 43P14e13t14e33r37a

7. 6. 2021 9:08

Nejdřív začít dělat mimoúrovňový kruháč u Parama/Závodiště

Mám důvodné podezření, že to tam vyprojektoval Bakajsa nebo podobný expert na dopravu :-)

A 4 pruh až do Chrudimi měl být dávno,není na co čekat

0 0
možnosti
MS

a na mimoúrovňový kruháč u Parama je nějaký projekt? podle mě počítají s tím, že až se udělá jihovýchodní spojka dražkovice-foxconn, ubyde dopravy i u parama

0 0
možnosti
JT

J54a36n 57T32a87r24a28b73a

6. 6. 2021 21:27

To měl být čtyřpruh od samého začátku a ne až po XX letech. Pokud ale neodstraní paskvil v podobě kruhového objezdu Paramo, nic nevyřeší ani osmipruh.

3 0
možnosti
MS

naopak kruháč u parama překvapivě moc dopravu nebrzdí, a je to určitě lepší než byla ta světlená křižovatka

1 2
možnosti
KK

Jisté je, že silnici I/37 překlene na stejném místě most, který propojí Mikulovice a Staré Jesenčany. Zda ale řidiči jedoucí z vedlejších silnic dostanou šanci najet na hlavní, se neví. Spíše ale ne.

No určitě ano! Zájem většiny! Nemůžeme všechno podělat.

0 0
možnosti
TL

O jaké většině to píšete?

0 0
možnosti
AH

Hlavně vyřešit ten nesmysl se semaforami u Dražkovic. Nechápu jak si mohl místní mafián vymoci světelnou křižovatku místo rozumnějšího křížení. Hlavně že se mu silnice nepřiblížila k tomu jeho baráku.

7 2
možnosti
JT

J49a56n 61T22a20r64a63b13a

6. 6. 2021 21:28

kruháč u Parama je větší nesmysl než tenhle semafor.

0 1
možnosti
MJ

Radši bych viděl tři návrhy jak zkapacitnit OK u Parama než tento nesmysl. Ono i to co staví u nádraží je k ničemu, když špunt je prostě jinde.

3 1
možnosti
LK

neni to nemysl, bude tam jezdit velkej trafik a nekde se stavbou musi zacit - obchvat Chrudimi bude az za Slatinany, pripoji se prumyslova zona v Chrudimi, kdy na tuto silnici se nasledne napoji obchvat od Hermanku, tedy trafik od Caslavi... Trosku nepochopitelny je misto ukonceni ctyrpruhu, ale budiz, je to evidentne brano, ze pulka pojede na Slatinany a pulka na Hermanak...

to, ze zustane kruhovej spun v Pce je ale megapruser, protoze uz ted se stoji az k Drazkovicim a ctyrpruh z toho udela jen velke parkoviste ve dvoustupu... :-/ trosku nechapu, jak tam kdo a proc namyslel toto kruhove krizeni ctyrpruhu ze dvou stran s odbockou... pokud se ale nesmi delat krizeni u Drazkovic, tak by se mel ruku v ruce zrusit i kruhac u Parama a udelat tam rovny prulet s rameny na mimourovnove odboceni, ale to na tak malem ohranicenem prostoru udelat si nedovedu predstavit...

u nadrazi delaji jen delsi pas silnice na parkovani pred semafory, o tom zadna :-(

0 0
možnosti
VF

Jak se může silnice vyplatit? Krom mýta mě nic co by neslo finance nenapadá. Ale když se spočítá zdržení, kolony atd, tak to hodí slušnou sumu. Mosty jsou na 4pruh di enzované.

2 1
možnosti
MP

Ekonomika? Náklaďák s díly třeba do PC se nedostane včas musí se zastavit linka a nebo sanitka do nemocnice atd .

0 0
možnosti
PK

No přece to pomůže, vy mamlasové s Weberem.

0 0
možnosti
JT

J62a81n 39T88a84r64a58b84a

6. 6. 2021 21:29

Weber? To bude asi Vebr, že?

0 0
možnosti
JM

řsd nikdy nic nedělalo. maximálně šikanovalo vlastníky půdy a bralo úplatky.

1 6
možnosti
JK

Se ty dálnice, které tady stojí, asi postavily sami, ne?

5 0
možnosti
PM

Stejně z Hradce bude špunt v Pardubicích u Parama. :D

16 0
možnosti
Foto

To je z mých zkušeností násobně problematičtejší bod.

4 0
možnosti