Diskuze

Cestou do Chrudimi už po sobě lidé nebudou šlapat, kraj přidá autobus

Necelý týden stačil politikům a úředníkům na to, aby zareagovali na článek MF DNES, který popsal nelidské podmínky cestování v přeplněném autobusovém spoji mezi Pardubicemi a Chrudimí. Výsledkem bude nově přidaný autobus.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Redaktoři objevili moc a sílu tisku. Konečně !

2 0
možnosti
RK

A co takhle "východočeský diametr", který dramaticky zrychlí cestování nejen mezi Pardubicemi a Chrudimí, ale i Hradcem a Vysočinou. Jedná se stavebně jen o krátký úsek v napojení Pardubic, ostatní jsou stávající tratě. Plánoval se za první republiky i za komančů, po revoluci vznikly nejméně dvě proveditelné a ufinancovatelné varianty, ale nejmenovaná vesnička + nejmenované samosprávy to blokují. Zájmy pár desítek lidí proti zájmům desetitisíců. Tak se tam holt musíte mačkat v autobusech a stát s auty v kolonách.

Jet v současné době z Pardubic do Chrudimi vlakem je dopravní vražda. Vlak z Pardubic "couvá" rychlostí 30 km/h do Rosic nad Labem, tedy úplně opačným směrem, tam pár minut postojí kvůli změně směru a pokračuje do Chrudimi. Trať je jako podle pravítka, přesto pro svou zastaralost umožňuje poměrně nízkou rychlost a velké časové ztráty při křižování vlaků.

1 1
možnosti
JZ

J54a19n 17Z60e86m51a95n

6. 12. 2019 14:41

Ale zas ta romantika, kdyz je 40stupnu ve stinu a clovek v predinfarktovem stavu, zlitej potem, ceka v rozpalene neklimatizovane regionove nez pan strojvudce zmeni smer jizdy nebo jeste lepe, kdyz se ceka na spoj!

0 0
možnosti