Požár auta likvidovali hasiči. | foto: Městská policie Pardubice

Opilec jel na jedničku pro další alkohol, cestou mu začalo doutnat auto

  • 30
Dva kilometry na první rychlostní stupeň nezvládlo auto šestapadesátiletého muže, který se, posílen třemi promile alkoholu, vydal v pátek odpoledne pro další přísun piva do hypermarketu. Vůz cestou totiž začal doutnat.

Muž jel ze Semtína do nedalekých Pardubic do hypermarketu, aby doplnil zásoby alkoholu.

„Dlouhou jízdu na jedničku vozidlo technicky nezvládlo a začalo hořet. Strážníci se k autu dostali jako první a viděli, že se uvnitř nachází osoba,“ řekla mluvčí pardubických strážníků Lucie Klementová.

Původní domněnka, že řidiče postihl zdravotní kolaps, okamžitě vzala se své, když otevřeli dveře. 

„Kromě hustého dýmu praštil strážníky přes nos i silný alkoholový odér. Řidič byl zcela mimo, nekomunikoval a ani se nedokázal pohnout. Strážníci tedy řidiče rychle vytáhli z vozidla a přivolaní hasiči se během chvilky vypořádali se silně zakouřeným vozidlem,“ řekla Klementová.

Provedená dechová zkouška ukázala hodnotu 3,25 promile, což muži zaručilo i zájem státní policie, která při druhém dýchání zaznamenala ještě vyšší hodnotu, a to 3,65 promile. 

„Tento zbytečný a zcela hloupý páteční výlet zaměstnal všechny složky IZS, které na místě zasahovaly a poskytovaly pomoc,“ dodala Klementová.