Diskuze

Čtenáři se shodli s architekty, z pardubických oprav nejvýš cení park

Tyršovy sady se staly vítězem ankety čtenářů iDNES.cz, které z nedávno opravených míst v Pardubicích se líbí nejvíce. Prvenství parku pod zámkem bylo jednoznačné.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LP

To bylo řečí a oddalování, než se Tyršovy sady opravily a teď jsou nejlepší.

0 0
možnosti
PK

V samém centru bylo několik let upozornění na výstavbu nové Veselky.Samozřejmě bez povšimnutí místních "novinářů". Nyní se tam něco děje a opět bez povšimnutí místních "novinřů". Co,kdo,od kdy,do kdy,podzemní parking ano-ne?, pracuje tam zatím pár dělníků s lopatami. Myslím si oproti místním "novinářům", že by nějaká fundovanější zpráva občany Pardubic možná i zajímala.

0 0
možnosti
VS

Ta dlažba na třídě Míru v místech kde jsou předzahrádky a lavičky je "fujtajbl". Zejména u laviček. Člověk se tam štítí posadit. Alespoň tam by to chtělo občas trochu vyčistit. Je to nechutné.

0 0
možnosti
PK

P33e79t51e14r 94K93l43e55i49n

12. 9. 2017 20:20

Zajímavé, že mne také hned napadlo, že v těch Tyršových sadech ještě chybí ta kavárna u jezírka. Je to tam příliš "unipolární". Pana architekta Řepy si velmi vážím, ale jeho sympatie pro ten nudný "kvádr" u nádraží rozhodně nesdílím. Je to architektonicky naprosto bezcenná stavba a urbanistická katastrofa. Člověk, který Pardubice nezná, nutné získá pocit, že tam nekončí náměstí, ale celé Pardubice. Případně, pokud nezná ČR, tak že se tam nachází teritorium "hic sunt leones". ;-)

2 0
možnosti
JJ

Ten "kvádr" je nudný proto, aby nekonkuroval nádraží. Architekta za tu nudnost chválím.

0 2
možnosti
JV

J97a97n 69V84r40a18b64e67c

12. 9. 2017 17:10

Při přednádraží šlo prostě o to utratit peníze od Švýcarů... je jedno jak to bude vypadat a kolik na tom měla stavebka (na rozdíl od Třídy Míru, kde měl SYNER poprvé za dobu podnikání možná i ztrátu-proto se teď tak zběsile soudí)...

...a proto tam je za hodně (švýcarských) peněz málo muziky.

Naprosté diletanství je nechat to celé vybagrovat a v tu chvíli tam neudělat podzemní parking až do bývalého kina pod halou = mít stejně komfortní nástup na vlaky jako v malinké Č.Třebové!

Jsem zvědav, jak se město postaví k dalším velkým akcím typu: lihovar, vojáci-Hůrka a Zborovského+Červeňák, zda někdo vůbec dotlačí Vítka(=CPI) stavět v areálu Prokopky, zda někdo vůbec dotlačí majitele "ubytovny" Labe to opravit...

...doufám, že jsme se všichni poučili a vznikne něco dalšího podařilého jako Tyršáky/Špice :-)

3 0
možnosti
PV

na přednádraží je předimenzovaný počet zastávek pro MHD - stačí tak3... Proč na polovině nestaví regionální nebo dálková BUS doprava místo na hnusném autobusáku

0 0
možnosti

No nevím jestli je to předimenzované, ale pokud se na šest odstavných míst sejde sedm vozů, tak to bude jistě předimenzované;-). No a místa v protisměru na "šetce" jsou určená pro NAD. Takže pokud bude jezdit, tak nastane situace, kdy budou dva vozy na nula odstavných míst, protože na "pětce" je už normální nástupiště a tudíž se tam musí nechat místo pro najetí k hraně.

Když to sečtu tak je přednádraží není předimenzované, ale dimenzované na krev.

0 0
možnosti
RP

Dopravní řešení přednádraží je tak "geniální", že ve špičce dokáže během chvilky ucpat kruháč u Lidlu, nadjezd u Parama, kruháč u závodiště, světelnou na nadjezdu a půlku Teplého, o Pražské a příjezdu od CR nemluvě...;-€

5 2
možnosti

To "geniální" řešení je tam už dobrých 30 let. Celý se to, stejně jako před tím, špuntuje na semaforech u Alberta, v samotném přednádraží už není průjezd problém. Tam dělají problémy jen chodci na přechodu a auta vyjíždějící od pumpy -červená je tam díky nim častěji než kvůli MHD, která má je šestivteřinovou zelenou.

A prohozením pruhů to nevyřešíte - špunt je jinde - jen ucpete i druhý směr, jelikož to budou blokovat vozy odbočující na terminál. Řazení před křižovatkou ve stylu MHD - auta - MHD - auta - atd. nepovede k ničemu jinému než k zácpě, pokud bude společný pruh rovně+doleva. Anebo tam vznikne další variace na "oblíbenou" Karla IV.

1 2
možnosti
MH

U nádraží naprosto nezvládli dopravní řešení a krátkodobé parkování u pošty. Vše je hlavně na efekt. Jinak věž pro kola (pokud funguje) je OK.

3 0
možnosti
HP

Pan architekt má pravdu, že dům náměstí uzavírá a byl tak úmyslně navržen. Nicméně v dnešní době se v něm už nedá z důvodu nadměrné zátěže hlukem a zplodinami bydlet. Co tedy s ním? Půjde tam bydlet pan architekt? Asi těžko.

Není jiná možnost, než dům zbourat.

Mně vadí spíš ty miliony, které se do něj za poslední roky nacpaly.

A to, že se na slavném "terminálu" nepostavily ani záchodky, je ostuda.

7 0
možnosti
ZS

Dům bych neboural, uzavírá náměstí. Když ho zbouráte, uvidíte hrozné panorama.

A ten hluk vyřeší obchvaty a dostavba silnice PARAMO, která se již táhne 5 let

2 0
možnosti
PD

P69e90t40r 18D90r87a39p93a94l

12. 9. 2017 12:48

jako občasnému návštěvníkovi Pardubic se mi líbí pomníky Pernerovi a Kašparovi...žádná monstra s betonovým soklem, je to takové civilní a vtipné

7 0
možnosti