Diskuze

Znalec chválil lékaře, který kvůli kauze chlapce v kómatu přišel o funkci

Kvůli případu chlapce který po operaci mandlí v květnu 2017 skončil v bdělém kómatu, přišel o funkci náměstek Pardubické nemocnice Roman Michálek. Soudní znalec ale prohlásil, že jeho postup v kauze byl skvělý.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LL

Tento případ je bohužel neskutečný průser. Je chyba si jako zdravotník myslet, že nepotřebuji ovládat základní život zachraňující úkony, protože dělám na "standardním oddělení", kde to není potřeba. Stačilo, aby ihned jedna z přítomných sester (ano, i sestra to musí vědět a ovládat) nebo doktorka chytly kluka a držely ho v předklonu, aby krev tekla ven z úst a jiná utíkala pro ORL lékaře, který je schopen udělat intervenci na sále, který byl hned vedle. Nerozumím tomu, že sestry (maminka pacienta a první sestra na scéně) nebo doktorka toto neumí. Tři lidi - zdravotníci úplně k ničemu.

0 0
možnosti
ON

Ale to vůbec nebylo potřeba. Krvácení na pokoji nebylo masivní a stačilo jenom zavolat na ARO a počkat. Krvácení se zhoršilo až po tom nepochopitelném putování matky s pacientem po budově.

1 0
možnosti
JH

Nemám slitovani s tou lékařskou,, sestrou, ani nemocnici, která má tak špatný systém pooperační péče. Nicméně tento lékař zrovna dělal, co mohl, takze bych ho nijak netrestala.

2 1
možnosti
FK

spatny system pooperacni pece? To soudite z clanku v mediich nebo tom skutecne neco vite?

2 0
možnosti
ER

Od začátku mě chybí odpověď na moji otázku: proč matka-zdravotní sestra pardubické nemocnice okamžitě nezavolala lékaře(sestru) z oddělení popř. sama jako odborník nezasáhla při krvácení syna a běžela s ním na denní ambulanci, která má ordinační hodiny omezené? Správně je v úvodu článku uvedeno, že mělo dítě zůstat na místě a absolutně s ním nehýbat. A matka ho žene na ambulanci. Tady je základní problém. Ale o tom se zřejmě nemluví....Ale hlavně, že rodina žaluje, žaluje a žaluje a čerpá a čerpá a čerpá.

8 1
možnosti
VN

Vy jí závidíte ty peníze, které dostává na péči o své položivé dítě?

2 7
možnosti
FK

MUDr. Michalek je skvely clovek a naprosty profesional. Bohuzel, jak uz to u nas chodí, stal se obětním berankem, ktereho si vedeni kraje, jmenovite sam batuska hejtman, od spitalu vyzadalo. Tedy vyzadalo, ono na nej bylo ukazano prstem, protoze se to naramne hodilo. Pak doktor se totiz neklanel tim spravnym smerem a to se nepromiji.

12 0
možnosti
JN

Jste tamní lékař? Že mínusujete příspěvky kritizující systém dané nemocnice, to, že neměli zažité a zavedené postupy, co dělat v krizové situaci, atd. atd....

0 2
možnosti
JK

J17a77n 98K72o69h43o19u87t

22. 2. 2022 16:16

Klukovi už nic zdraví nevrátí, rodičům nic nevrátí zdravýho kluka. Jediná věc, co snad může veřejnost chtít je zjištění, kde se stala chyba. A co změnit, aby se už nikdy nestala. Možná ještě všeobecné povědomí, že jakkoliv se operace mandlí může zdát banální, není bez rizika.

15 2
možnosti
AP

A co třeba potrestání viníka?

5 1
možnosti
Foto

Kdo poradil rodině,aby dělala problém z kalibru endotracheálního tubusu , musel být naprostý laik v oblasti kardiopulmonální resuscitace.

15 0
možnosti
JT

J52a90n 45T93a92r17a40b11a

22. 2. 2022 16:53

Kdybyste věděl, jaký právník je zastupuje, tak byste se nedivil....

3 0
možnosti