Krádež v přímém přenosu. Strážníci chytili zloděje, který obral spícího

  • 0
Zloděj okradl v Ostravě muže, který usnul na lavičce. Všechno ale sledoval na kameře strážník městské policie, který na místo vyslal hlídku. Ta nenechavce chytila, i když se snažil lupu zbavit.

Pětačtyřicetiletý muž usnul ve středu 13. dubna před půlnocí na Jiráskově náměstí v Moravské Ostravě. Využil toho o šest let starší kolemjdoucí, který si k němu přisedl.

„Začal poškozenému prohledávat tašku a kapsy u bundy. Právě z té mu potom vzal peněženku a mobilní telefon. Z místa následně v klidu odcházel pryč,“ uvedl Jindřich Machů, mluvčí Městské policie Ostrava.

Celou dobu ho sledoval strážník, který obsluhoval kamerový systém a hned na místo zavolal nejbližší hlídky. „Zloděj zřejmě netušil, že ho zabírá kamera. Díky dobrému popisu pachatele jej strážníci zadrželi,“ doplnil Machů.

Zloděj ještě před zadržením stihl odhodit nakradené věci do květináče. Městští policisté, kteří se na zásahu podíleli, je tam našli. Pachatele si převzala Policie České republiky, aktuálně je ve vazbě.

„Městská policie má v Ostravě více než sedm stovek kamer. Obsluhují je strážníci na devíti stanovištích,“ dodal k systému mluvčí Jindřich Machů.