Ochranáři z Bartošovic mají za sebou neobvyklý zásah. Ve výšce několika desítek...

Ochranáři z Bartošovic mají za sebou neobvyklý zásah. Ve výšce několika desítek metrů zachraňovali mladého čápa zaklíněného na věži kostela. Zvíře bohužel vlivem stresu a zranění později uhynulo. | foto: Záchranná stanice Bartošovice

Čáp se zaklínil nohou na kostelní věži, kvůli stresu později uhynul

  • 0
Na pomoc mladému čápovi vyrazili o víkendu ochránci ze Záchranné stanice v Bartošovicích na Novojičínsku. Zvíře uvízlo na kupoli tamního kostela, kde se zachytilo končetinou o dráty hromosvodu. Jeho záchrana však nakonec neměla šťastný konec.

Mladý čáp na věži kostela zůstal uvězněný poté, co podklouzl na mokrém plechu. Při pádu se zaklínil spodní končetinou pod hromosvodový drát. „Netušíme, jak dlouho se snažil sám z tohoto vězení vysvobodit,“ přiblížili zásah pracovníci záchranné stanice v Bartošovicích.

Záchranná akce zvířete byla nesmírně náročná. „Ve výšce mnoha desítek metrů se s ní bravurně vypořádal náš externí spolupracovník,“ uvedli ochranáři na svém facebookovém účtu.

Srnec se zaklínil do odhozených drátů, vysvobodit jej museli ochranáři

Přestože se nakonec čápa z pasti podařilo vysvobodit, jeho příběh neměl šťastný konec. Zvíře totiž nakonec v důsledku vnitřního zranění a silného stresu uhynulo. „Zachránce si zaslouží velký obdiv. Tohle byl výkon, kterého by málokdo byl schopen,“ okomentovala fotografie z neobvyklého zásahu jedna z uživatelek Facebooku.

5. srpna 2022