ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Na Karvinsku usmrtil vlak člověka. Trať na Slovensko byla mimo provoz

  • 7
V sobotu večer srazil vlak na železniční trati mezi Bohumínem a Dětmarovicemi na Karvinsku člověka. Ten na místě zemřel. Provoz trati, která vede i na Slovensko a do Polska, byl přerušený, řekla policejní mluvčí Kateřina Kubzová. Některé vlaky tak jezdily odklonem nebo je nahradila autobusová doprava.

„Bližší informace zatím nejsou známy. Okolnosti události zjišťují policisté, kteří jsou v tuto chvíli na místě,“ řekla kolem 19:00 mluvčí.

Podle webu Českých drah jezdily dálkové vlaky odklonem mimo stanice Bohumín a Karviná. Vybrané osobní regionální vlaky nahradily autobusy.

Neštěstí se stalo poblíž dětmarovické elektrárny. Trať z Dětmarovic vede jednak přes Petrovice u Karviné do Polska a jednak do Českého Těšína a dál na Slovensko. Podle webu Českých drah potrvá přerušení provozu předběžně do 21:50, podle Správy železnic ale může omezení trvat do 22:30.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,