Diskuze

Vietnamci zavřeli salony i obchody a pomáhají. Roušky nosili mezi prvními

Vietnamská komunita v Moravskoslezském kraji se výrazně zapojila do dobrovolnické pomoci v době koronavirové epidemie. Obdarovává nemocnice, celníky i seniory.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

L95e95o 27V45á60l20e65k

31. 3. 2020 16:43

V nouzi poznáš přítele praví staré přísloví. A tak naší spoluobčané z dalekého Vietnamu znovu dokázali, co všichni dávno víme. Jsou skromní, pracovití a prospěšní. Na druhou stranu se ptám ? Kde jsou všechny neziskovky, aktivisté a romská iniciativa? Někde za bukem stojí s nateženou rukou a čekají, až pandemie přejde a oni začnou kvílet, jak strašně je poškodila a chtějí dotace. A co milion chvilek? Kolik nám ušili roušek, kolika seniorům nakoupili?

1 0
možnosti

Proč je u článku o vietnamské komunitě polovina komentářů o té romské?

0 0
možnosti

Protože nás část západního světa označila za rasisty a xenofobní společnost, přitom neznám kolem sebe člověka, kterému by vadil vietnamec. A druhak to krásně vyjadřuje rozdíly mezi oběma etniky.

4 0
možnosti

Nedotknutelní si v téhle době taky mohli udělat skvělé "píár", ale holt takhle oni nepřemýšlí. Jedou si furt podle svého a nenechají si vzít svůj způsob života. Když to neudělají ani v krizi, tak je to jasná ukázka, že se nezmění nikdy nic.

6 0
možnosti

Navíc se srocují ve skupinkách, jako kdyby se nic nedělo a ještě se cítí ublíženě, když jim policie chce dát pokutu. Včera jsem jeden takový incident viděl. Ale ať se klidně scházejí. I ve větších skupinách. Pokud by se s nimi něco stalo, chybět mi nebudou.

3 0
možnosti

Myslím si, že doba pokoronovitovâ by nás měla navést k tomu, aby jsme důrazně přehodnotili vyplácení dávek, příspěvků a různých přídavků. Vím, že se to sem nehodí, ale jako společnost by jsme měli různé natáhla a natahovače rukou odstřihnout od penězovodů. Tím zároveň myslím i veškeré neziskové organizace. Měli by jsme se všichni zamyslet jestli chceme platit, někomu do si to nezaslouží.

Jinak vietnamců patří dik.

13 0
možnosti

Co my, ale vláda by měla netáhla odstřihnout.

1 0
možnosti

Vietnamci, jsou Jediní Češi kteří kteří se aktivně dokáží přizpůsobit i této době. Je to asijská mentalita které do budoucna zachrání Evropu. V

4 0
možnosti

Těch látek je kolik fotbalových hřišť?

0 0
možnosti

To nevim, ale je to 283 fabii.

3 0
možnosti

Na Ostravsku žije i další početná minorita - ta pomáhá jak?

7 0
možnosti

Již před vyhlášením celostátních epidemiologických opatření si někteří z nich počínali tak, že:

- nevystavovali své děti riziku nákazy ve školním kolektivu

- při některých nákupech odmítali platit hotovostí

- při těch některých nákupech používali roušky či jinou ochranu zakrývající nos a ústa

5 0
možnosti

A co Eržika a Deméter z Chanova? Taky šíji roušky?

8 0
možnosti

Vietnamci byli vždy velmi pracovití - za mě palec nahoru. Dokážou se velmi rychle přizpůsobit.

11 0
možnosti

Copak ,,naši,, Vietnamci. Ti respektují evropské zvyky.

Ale v D, SWE, UK a ve F, kde je obrovská nezaměstnanost mezi Maročany, Pakistánci a spol. (zejmena ženami), tak tam už musí roušky vypadávat z oken bytů. Tam se URČITĚ šije celé dny.

4 0
možnosti

A nevíte, jak se podílí jiná menšina - ta celá (zejména poslední tři) desetiletí řadou multi-kulti neziskovek integrovaná?

7 1
možnosti

Myslíte cigány? Nevím, co dělá.

4 0
možnosti