(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Opilý muž napadl řidičku tramvaje. S jeho dopadením pomohli cestující

  • 20
Opilý násilník ráno napadl řidičku tramvaje v Ostravě. Na ženu zaútočil, když ho vyzvala, aby vystoupil z vozidla. Policisté muže dopadli během pěti minut, při zdržení pomohli i cestující.

Incident se odehrál na zastávce Střelnice. Řidička tramvaje požádala cestujícího, aby vystoupil, protože porušoval přepravních podmínky. Podle vyjádření dopravce byla důvodem jeho opilost a absence platného dokladu.

Muž podle svědků nespolupracoval a nerozpakoval se vztáhnout na ženu ruku. „Agresor řidičku udeřil do tváře,“ uvedla mluvčí Dopravního podniku Ostrava Kateřina Rycková.

Po napadení chtěl útočník z místa utéct. Dva cestující z tramvaje ho ale začali pronásledovat a řidička mezitím informovala dispečink zmáčknutím takzvaného „tlačítka nouze“, které se nachází v kabině.

„Ve stejné době projížděla poblíž hlídka policistů. I oni se vydali za prchajícím mužem,“ zmínila ostravská policejní mluvčí Gabriela Pokorná.

Ostravan, který napadl řidiče autobusu, po dvou dnech pořezal strážníka

Násilníka společně dostihli cestující a policisté, kteří jej pak zadrželi a převezli na služebnu k výslechu.

Napadená ženu byla převezena do nemocnice. Rozsah poranění dnes odpoledne ještě policisté ani zástupci dopravního podniku neznali.

Podle ředitele dopravního podniku Daniela Moryse dochází k napadení řidičů spíše výjimečně. Loni to byly dva případy, rok předtím jeden.

„Každou agresi vůči našim zaměstnancům vnímám velice citlivě. Případ napadené kolegyně sleduji od první chvíle a chtěl bych vyjádřit velkou lítost, ale i obdiv nad tím, jak celou situaci zvládla. Zároveň chci poděkovat našemu dispečinku a policii za skvělou práci. Doufám, že to odradí kohokoliv dalšího od podobného jednání,“ řekl Morys.