ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Řidič vylétl s autem z D56 a trefil strom. Spolujezdec na místě zemřel

  • 13
Tragická nehoda se stala ve čtvrtek poblíž Ostravy - Nové Bělé. Mladý řidič tam vyjel z D56 mezi Frýdkem-Místkem a Ostravou, přičemž neovladatelné auto skončilo ve stromě. Sám je těžce zraněný, spolujezdec na místě zemřel.

Nehoda se stala před 13. hodinou na 43. kilometru silnice D56 za přemostěním na Novou Bělou.  „Čtyřiadvacetiletý řidič vozidla Suzuki z dosud nezjištěných příčin vyjel v levém jízdním pruhu mimo vozovku, kde najel do odvodňovacího kanálu, od kterého byl automobil vymrštěn zpět na komunikaci. Následně ve smyku přejel automobil vpravo mimo vozovku a narazil do stromu,“ popsala mluvčí severomoravské policie Pavla Jiroušková.

Řidič se těžce zranil, jeho 28letý spolujezdec nehodu nepřežil.

„Spolujezdce desítky minut resuscitovali svědci, hasiči a zdravotníci, ale bohužel svým zraněním na místě podlehl. Příčinu úmrtí určí nařízená soudní pitva,“ dodala Jiroušková.

„Hasiči pomohli zdravotníkům s resuscitací, poté asistovali při nakládání havarovaného automobilu na odtah a uklidili komunikaci. Ze strany hasičů byl zásah na místě události ukončen 13 minut před 15. hodinou,“ doplnil velitel čety a zástupce tiskového mluvčího Jakub Kozák. 

Auto policisté zajistili pro případné vyloučení technické závady. Dechová zkouška nebyla u řidiče vzhledem k jeho zranění možná, a tak nařídili odběr krve v nemocnici.

„Další okolnosti, příčiny tragické nehody prověřují ostravští kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu usmrcení z nedbalosti,“ podotkla Jiroušková.