Při srážce aut na Opavsku zemřeli tři lidé a těžce se zranilo dítě

  • 73
U Neplachovic na Opavsku odpoledne při srážce osobních aut zemřeli tři lidé. Nehoda se stala na silnici I/11. Dva lidé zemřeli přímo na místě, jeden při převozu do nemocnice. Těžce zraněnou pětiletou dívku v kritickém stavu lékaři převezli do nemocnice v Ostravě.

K nehodě došlo na silnici mezi Opavou a Krnovem, konkrétně mezi obcemi Vlaštovičky a Zadky. U nehody zasahoval i vrtulník Letecké záchranné služby z Ostravy, týmy rendez-vous z Opavy a Krnova a dvě posádky rychlé zdravotnické pomoci.

„Záchranáři se pokoušeli o záchranu muže neznámé totožnosti, který cestoval v jednom z automobilů. Přes intenzivně poskytovanou neodkladnou péči u něj došlo po naložení na palubu vrtulníku k selhání krevního oběhu a několik desítek minut trvající resuscitace nevedla k úspěchu,“ sdělil mluvčí záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl. Pacient podlehl svým zraněním a lékař konstatoval smrt.

Posádky také ošetřovaly pětiletou dívku, která utrpěla těžká poranění, a následně zajistili její transport do ostravské Fakultní nemocnice. „V době předání na pracovišti urgentního příjmu byl její stav život ohrožující,“ uvedl Humpl.

V jednom z vozidel zůstaly zaklíněny dvě osoby – jednapadesátiletý muž a o tři roky mladší žena, kteří podlehli svým zraněním ještě před příjezdem záchranářů, kteří na místě konstatovali smrt. 

,