Hasiči při likvidaci požáru dílny a garáže v Rýmařově - Ondřejově na...

Hasiči při likvidaci požáru dílny a garáže v Rýmařově - Ondřejově na Bruntálsku. (31. ledna 2021) | foto: HZS Moravskoslezského kraje

Muž lil benzin do motocyklu metr od kamen, výbuch zničil garáž

  • 18
Velmi neopatrný byl v neděli odpoledne muž z Ondřejova, místní části Rýmařova na Bruntálsku. Benzinem doplňoval nádrž motocyklu, který stal metr od kamen. Když hořlavina vystříkla i mimo nádrž, následoval výbuch a poté začalo hořet. Muž utrpěl popáleniny.

Hasiči se o nešťastné události dozvěděli zhruba čtvrt hodiny před šestnáctou hodinou. Na místo vyjela profesionální jednotka z Rýmařova a dobrovolní hasiči z Rýmařova, Dolní Moravice, Břidličné a Horního Města.

Hořela dílna o velikosti dvanáct krát čtyři metry, která současně sloužila jako garáž motocyklu.

„Majitel středního věku při neopatrném nalévání benzínu do nádrže motocyklu hořlavou látku rozlil i kolem něj. Ta se vznítila od pouhý metr vzdálených kamen, které vyhřívaly dílnu,“ popsal mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Následovala exploze, při které byl muž popálen. „Byl však při vědomí. Hasiči jej odnesli k vrtulníku záchranářů, který jej transportoval do nemocnice,“ dodal Kůdela.

Oheň dostali hasiči pod kontrolu zhruba za hodinu, stejnou dobu pak trvalo úplně uhašení. Statika objektu nebyla narušena, škoda předběžně činí 400 tisíc korun.