- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Michal Martínek (vlevo) a David Mihočka se snaží dokázat, že nová výrobna sušených nudlí v Rychvaldu na Karvinsku představuje velký problém. | foto: Adolf Horsinka, MAFRA
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
Za neutěšený stav údajně mohou jak provozovatelé, tak radní, kteří vznik provozovny umožnili. Firma je naopak přesvědčena, že místní situaci zveličují.
Radnice čeká, jak míru hluku a zápachu vyhodnotí inspektoři Krajské hygienické stanice a České inspekce životního prostředí, kteří stížnost řeší.
„Páchne to tady jako kdysi ve starých hospodách, kde smažívali brambůrky na několikrát přepáleném tuku,“ hodnotí situaci v okolí nudlárny Michal Martínek, který s rodinou bydlí v těsném sousedství. „Nedá se větrat, děti nechtějí chodit ven a nemůžu je k tomu nutit, nelze pracovat na zahradě.“
Naše provozovna nevydává takový hluk, který by byl obtěžující nebo potenciálně rušivý.
Připojte se ještě dnes a získejte: