K tragickému střetu došlo na ostravské Hlavní třídě. (Ilustrační snímek)

K tragickému střetu došlo na ostravské Hlavní třídě. (Ilustrační snímek) | foto: Policie ČR

Šofér smetl na přechodu v Ostravě stařenku a ujel. Žena zemřela

  • 15
Policie pátrá po řidiči, který ráno na ostravském Alšově náměstí smetl devadesátiletou důchodkyni. Seniorka přecházela po přechodu, když se přiřítilo tmavé auto a narazilo do ní. Pachatel z místa tragédie ujel. Žena zemřela.

"Žena šla krátce po sedmé hodině ráno přes přechod pro chodce na Hlavní třídě  v Ostravě-Porubě. Zatím nezjištěný řidič do chodkyně narazil a bezprostředně poté z místa nehody ujel," vylíčila mluvčí krajské policie Gabriela Holčáková.

Žena při nárazu utrpěla vážná zranění, kterým i přes rychle přivolanou lékařskou pomoc podlehla.

Není jisté, jakým vozem pachatel seniorku srazil. Podle všeho ale šlo o tmavě modrou Škodu Felicii, která má vepředu nyní přinejmenším poškozené blinkry.

Bezohlednému řidiči nyní hrozí až šestileté vězení. "Vůz odjel z místa ve směru k ulici Francouzské. Žádáme svědky o pomoc při pátrání po pachateli. Jakékoliv informace k věci přijmeme na lince 158," naléhala mluvčí. 

V Šenově utekl od nehody řidič mazdy

Podobná událost se stala před středeční půl desátou večer v Šenově. Cestou z Havířova do Ostravy tam narazil šofér Mazdy 3 do Škody Felicie jedoucí stejným směrem. 

Felicia se převrátila na střechu a devětadvacetiletý zraněný řidič musel být převezen do nemocnice. Šofér mazdy, místo aby zraněnému pomohl, od nehody utekl.

"Kriminalisté na místě zajistili stopy, byl povolán i psovod. Už jsme zahájili trestní řízení pro přečiny neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku a ublížení na zdraví z nedbalosti. I po tomto řidiči intenzivně pátráme a prosíme o spolupráci," doplnila Holčáková.