Hospodářská budova v Dolní Lomné na Frýdecko-Místecku dnes shořela. Hasiči uchránili roubenku vedle. | foto: HZS

V Dolní Lomné hořela stolařská dílna, hasiči uchránili sousední roubenku

  • 0
V prudkém kopci, rozbředlém sněhu a blátě zasahovali dnes hasiči u požáru hospodářské budovy se stolařskou dílnou v Dolní Lomné na Frýdecko-Místecku. Jednotkám se podařilo uchránit sousední dřevěný rodinný domek za dva miliony korun.

Hořet začalo po půl čtvrté ranní. Do beskydských kopců vyjeli hasiči ze stanice Třinec a čtyři jednotky dobrovolných hasičů - Dolní Lomná, Bystřice, Jablunkov a Mosty u Jablunkova. 

„Vzplanula dvoupodlažní kamenná a cihlová hospodářská budova o půdorysu 13 krát 10 metrů s podkrovím, která sloužila i jako stolařská dílna s nástroji, skladiště pro dřevo a seno a další účely,“ popsal událost mluvčí hasičů Petr Kůdela. 

Dodal, že oheň byl pod kontrolu za hodinu a čtvrt. Požár se obešel bez zranění, jeho příčinu objasní až další vyšetřování.

Škoda se předběžně odhaduje na 800 tisíc korun. U sousední roubenky žár poničil jen okenní tabulky a okapové svody. 

„Kvůli velkému množství sutin a obtížnému přístupu jsme po domluvě s majiteli rozhodli o kontrolovaném dohoření ohněm zničeného objektu. Na místě zůstanou minimálně do dnešního odpoledne dobrovolní hasiči z Dolní Lomné,“ sdělil Kůdela.