(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Profimedia.cz

Policie dopadla útočníka, který strhl ženu z kola a pak ji znásilnil

  • 162
Moravskoslezská policie dopadla 27letého muže, který v úterý znásilnil ženu u cyklostezky mezi Ostravou a Frýdkem-Místkem. Násilníka zadržela chvíli poté, co v médiích zveřejnila jeho jméno a podobu.

Cyklistku pachatel strhl z kola, odtáhl ji a znásilnil, přičemž držel v ruce injekční stříkačku a vyhrožoval, že pokud mu nebude po vůli, ublíží jí ještě více. Oběť nakonec okradl o peníze (o znásilnění jsme psali zde).

K zadržení násilníka policejní mluvčí Gabriela Holčáková uvedla, že ho policisté dopadli díky vlastnímu vyšetřování. „Podezřelý byl zadržen policisty, kteří se specializují na pátrání po osobách,“ uvedla s tím, že dopaden byl na území Ostravy.

Policejní mluvčí při předchozím zveřejnění jména a podoby podezřelého upozornila, že by se stále mohl pohybovat v okolí cyklostezky mezi Ostravou a Frýdkem-Místkem, a to v oblasti Nové Bělé a Vratimova. Před úterním činem pachatel přijel na místo na kole a pak už jen číhal na vhodnou oběť.

„Muž je podezřelý ze zvlášť závažného protiprávního jednání mravnostního i násilného charakteru,“ doplnila policejní mluvčí s tím, že pachateli hrozí až desetileté vězení.