ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Zdeněk Němec, MAFRA

Muž nožem zavraždil svou přítelkyni a pak se šel sám udat

  • 1
Vraždu ženy, kterou v noci na pátek zabil její přítel, řeší ostravští kriminalisté. Muž ke svému činu použil nůž a poté se šel sám udat. O případu, jenž se stal v centru Ostravy, informovali policisté teprve nyní. Je to již třináctý případ vraždy, který letos v kraji řeší.

„Minulý týden v pátek nad ránem přijali operátoři policejní tísňové linky od zaměstnanců jistého ostravského zařízení sdělení, že k nim přišel muž a oznámil zabití své přítelkyně,“ informovala krajská policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Případ vyjeli kriminalisté krajského ředitelství specializující se na závažnou trestnou činnost násilného charakteru. Muže zadrželi a po zadokumentování a prověření jím sdělených informací ho týž den obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy.

„Třiapadesátiletý muž měl v pátek po půlnoci v jednom z bytů v centru Ostravy surově zaútočit nožem na svou o několik let mladší partnerku. Vražda se stala nikoliv z důvodu vzájemných sporů, avšak po předchozím uvážení. Poté šel čin oznámit,“ uvedla Štětínská.

Kriminalisté ohledali místo činu a zajištěné stopy a předměty, včetně možné útočné zbraně, zaslali k expertíze. „Trestní řízení je vedeno vazebně. Obviněnému, který s kriminalisty spolupracuje, hrozí vzhledem ke způsobu spáchání trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest,“ doplnila mluvčí.

V kraji se jedná od počátku letošního roku v pořadí už o třináctou vraždu, nebo pokus o ní. Všechny případy kriminalisté objasnili.


Témata: vražda, Ostrava