Při nehodě autobusu nedaleko Oder zasahovalo hned několik sanitek a dva...

Při nehodě autobusu nedaleko Oder zasahovalo hned několik sanitek a dva vrtulníky. Zraněno bylo deset lidí. | foto: ZZSMSK

Cestující z havarovaného autobusu dostanou od dopravce odškodnění

  • 1
Společnost Arriva Morava, jejíž autobus ve středu boural u Oder na Novojičínsku, se rozhodla odškodnit cestující. Zranilo se deset lidí, z toho šest středně těžce. Dopravce jim vyplatí peníze ze svého, teprve pak bude jednat s pojišťovnou.

"Je nám velice líto, že se stala tato dopravní nehoda. Usilujeme o kontakt se zraněnými cestujícími a jejich rodinami, naši lidé už jsou v nemocnicích, aby nabídli pomoc," řekl generální ředitel Arriva Daniel Adamka.

Autobus ve středu v ostré levotočivé zatáčce sjel ze silnice a položil se na bok. Na místo vyrazili hasiči, záchranáři i policisté. Ke zraněným vzlétl také vrtulník.

Záchranáři ošetřili deset lidí. "Jednalo se o šest středně těžce zraněných dospělých. Pacienti utrpěli poranění ponejvíce horních či dolních končetin, hlavy a v jednom případě páteře," popsal mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Arriva nyní shání kontakt na všechny pasažéry z autobusu. "Cestující, kteří byli v pořádku, se po nehodě rozešli, ale je možné, že mají některou z věcí, se kterou cestovali, poškozenou. I ty prosíme, aby se nám ozvali," uvedla provozní ředitelka Arriva Morava Pavla Struhalová.

Společnost při vyšetřování nehody spolupracuje s policií. Za volantem seděl zkušený čtyřiapadesátiletý řidič, který u firmy pracuje šest let bez jediného problému. Autobus byl týden po technické kontrole.

"Všechny cestující odškodníme ze svého a teprve potom budeme jednat s pojišťovnou, se kterou vše zúčtujeme. Nechceme nechat zraněné na odškodnění čekat," dodal Adamka.