Radarový záznam řidiče na motocyklu, který na D48 jel rychlostí 217 km/h. Prý spěchal za maminkou na kafe. | foto: Policie ČR

Motorkáři naměřili 217 km/h. Spěchám k mamince na kafe, vysvětlil policistům

  • 87
Přes sto přestupků zjistili moravskoslezští policisté při pondělní kontrolní dopravní akci na dálnicích a rychlostních silnicích v kraji. Některá vysvětlení viníků, proč jeli tak rychle, byla hodně kuriózní.

Například na silnici D48 změřili motorkáře, který na svém stroji jel extrémně rychle, a to 217 kilometrů v hodině. Když se ho policisté ptali na důvod jeho extrémně jízdy, jeho odpověď je hodně překvapila.

„Muž uvedl, že spěchal za maminkou na kafe,“ sdělila policejní mluvčí Pavla Jiroušková. Přestupek putoval k dalšímu vyřízení dalšímu úřadu a kafe se muži nejspíše notně prodraží.

Radarový záznam automobilu Volkswagen, který na D1 jel rychlostí 190 km/h. Řidič prý pospíchal do práce.

Dalším mimořádným „rychlíkem“ byl i muž ve Volkswagenu, který jel po dálnici D1 směrem na Ostravu sto devadesátkou. „Ten pro změnu říkal, že pospíchal do práce,“ dodala Jiroušková.

Hlídky zkontrolovaly v rámci akce 659 vozidel, při nichž zjistili 129 přestupků. Tři zamířily k dalšímu projednání úřadům, za zbytek policisté vybrali na pokutách 102 800 korun.

„Porušení rychlosti bylo zjištěno ve devětadvaceti případech, sedmadvacet vozidel nemělo zaplacenu dálniční známku a jedenadvacet řidičů drželo hovorové zařízení za jízdy,“ vyjmenovala policejní mluvčí.

U tří řidičů nákladních vozidel policisté zjistili nedodržení bezpečnostní přestávky a uložili jim kauci v celkové výši padesát tisíc korun.