Marie Rottrová na Colours of Ostrava (20. července 2018)

Marie Rottrová na Colours of Ostrava (20. července 2018) | foto: Adolf Horsinka, MAFRA

Marie Rottrová ruší vyprodaný koncert, měla zpívat v ostravském kostele

  • 2
Lidé, kteří si rozebrali vstupenky na nedělní koncert Marie Rottrové v ostravském kostele, se vystoupení nedočkají. Dostanou zpět peníze. Zpěvačka chtěla zpívat ve svém rodišti na benefiční akci pořádané Společností pro památkovou obnovu hrušovského kostela, koncert ale odvolala „z technických důvodů“.

„Celý výtěžek akce měl být věnován na opravu varhan. Otec paní Marie, pan Vladimír Rotter, hrál na zdejší varhany od roku 1917 do roku 1972, tedy neskutečných 55 let. A nebyl jen varhaníkem, ale také hudebním skladatelem. Složil například vánoční mši, kterou paní Rottrová loni nazpívala a vydala na CD,“ uvedla za organizátory koncertu Miriam Prokešová.

Hrušovské kostelní varhany patří mezi troje největší v Ostravě. Velká slavnost spojená s jejich posvěcením se konala 8. října 1950.

„Koncert paní Marie měl být také na tuto počest. A současně měl být součástí našeho odpustu ve výroční den svátku sv. Františka z Assisi, kterému je kostel částečně zasvěcen,“ doplnila Prokešová.

Nyní jsou varhany v Ostravě-Hrušově nefunkční. Benefiční akce měla podpořit obnovu tohoto hudebního nástroje. „Paní Rottrové je moc líto, že nemůže v neděli zpívat. Slíbila nám, že na opravu varhan sama finančně přispěje,“ dodala organizátorka.