ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Letiště Ostrava

Letiště Mošnov zahájilo zimní provoz, do Varšavy se bude létat pětkrát týdně

  • 4
Nové časy odletu letadel přinese na mošnovské letiště Leoše Janáčka přechod na zimní letový řád, který právě začal platit. Změny chystají také okolní letiště.

„Společnost LOT bude i nadále mezi Ostravou a Varšavou létat pětkrát týdně. Novinkou je přesun pondělního poledního příletu z Varšavy na čtvrt hodinu po půlnoci,“ komentoval plánované změny obchodní ředitel Letiště Ostrava Juraj Tóth. „Změny čeká také letový řád na trase Ostrava–Londýn. Letecká společnost Ryanair bude nově létat čtvrtky a neděle,“ doplnil.

Kromě středy a neděle se bude z Ostravy do Varšavy létat každý den. V pondělí v 5.20 ráno, v úterý a ve čtvrtek v 17.45, v pátek a v sobotu pak ve 14.20.

„Kromě pravidelných linek jsou až do 23. listopadu z našeho letiště dostupné rovněž charterové lety do egyptských destinací Marsa Alam a Hurghada,“ doplnil obchodní ředitel.

Na zimní letový řád přechází také okolní letiště. Například to v polských Katovicích bude do poslední březnové soboty odbavovat 62 linek, z toho 39 pravidelných a devět dálkových.

Mimo jiné zde se svou linkou do Amsterodamu debutuje nizozemská KLM.

„Dálkové trasy spojí Katovice s mexickým Cancunem, Dominikánskou republikou, Bangkokem, Phuketem v Thajsku a kubánským Varaderem. Vedle toho se bude létat do Mombasy v Keni, Banjulu v Gambii a na Zanzibar,“ konstatoval mluvčí katovického letiště Piotr Adamczyk.