ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: FN Ostrava

Moravskoslezská očkovací centra prodlužují provoz, někde otevřou o víkendu

  • 1
Epidemie koronaviru už je v Moravskoslezském kraji tak silná jako na jaře. Nemocnice proto přistupují k řadě dalších opatření, kromě omezení některé odkladné péče nabízejí očkování proti covidu i o víkendu.

O očkování vlivem zhoršující se situaci i tlaku vládních opatření je totiž stále větší zájem. Potvrzují to zdravotnická zařízení v čele s Fakultní nemocnicí Ostrava, která provozuje tři očkovací centra i mobilní očkovací tým. 

„Dohodli jsme se proto s krajem a městem, že výrazně rozšíříme provoz očkovacího centra na ostravské Černé louce. V pracovní dny je nyní otevřené o dvě hodiny déle a nově otevře o víkendech i svátcích,“ řekla mluvčí zařízení Petra Petlachová.

Velkokapacitní očkovací centrum je otevřeno denně od 7 do 19 hodin. Zdravotníci nemocnice také denně od 8 do 19 hodin očkují neregistrované zájemce v OC Forum Nová Karolina. 

A rozšířili i provozní dobu očkovacího místa v budově své polikliniky v Porubě. Tam očkují každý pracovní den od 7 do 17 hodin. Kromě toho fakultní nemocnice vysílá mobilní očkovací tým do vyloučených lokalit, případně firem. 

Od září dojíždí například do OKD. „V září jsme poprvé očkovali neregistrované zájemce v areálu firmy. Tehdy si přišlo pro vakcínu 90 lidí ze dvou lokalit Dolu ČSM. Ve středu jich jen na Severu přišlo 72, z toho 11 rodinných příslušníků. Na Jihu budou mít lidé šanci příští středu,“ řekla Naďa Chattová, mluvčí důlní společnosti OKD, která neočkované pravidelně testuje a za očkování vyplácí odměnu tři tisíce korun. Už o ni požádalo téměř 1 900 lidí. Nemocných je ve firmě málo.