Karvinské kino Centrum.

Karvinské kino Centrum. | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

„Nechtěné“ karvinské kino Centrum hlásí rekordní návštěvnost

  • 1
Rekordní návštěvnost za loňský rok oznámilo kino Centrum v Karviné. V roce 2017 si do něj našlo cestu přes 50 tisíc lidí. To je o deset tisíc lidí více než v předchozím roce. Největší promítací sál v Karviné tak zažívá úspěšnou reinkarnaci, neboť v roce 2010 se zdálo, že jeho osud je zpečetěn.

Tehdejší primátor Tomáš Hanzel do médií prohlašoval, že město tak velký sál nepotřebuje a že lidé na filmové novinky stejně jezdí do Ostravy. Budově dokonce hrozila demolice. Nakonec vedení města změnilo názor a dnes se úspěchy kina chlubí. 

Tomáš Hanzel při nedávném bilancování své primátorské éry zahrnul obnovu kina mezi nejúspěšnější projekty vedení města, čímž některé radniční kritiky nadzvedl ze židle. „Vyzdvihl svou zásluhu na záchraně a rekonstrukci kina Centrum, za jehož stržení vedl kampaň,“ vadilo zástupci karvinských Pirátů Michalu Gillovi.

Návštěvnost „nechtěného“ kina od jeho rekonstrukce každým rokem roste. Letošní výsledek jej zařadil na sedmnácté místo v žebříčku návštěvnosti jednosálových kin v Česku. „Ve své moderní historii to je jeho nejlepší umístění,“ pochvaluje si vedoucí karvinských kin Jakub Gajdica.

Mezi nejúspěšnější filmy loňského roku v karvinském kině patřily rodinné tituly Mimi šéf, Já, padouch 3 a Špunti na vodě. Obecně se dařilo českým snímkům. „V první desítce se umístily čtyři tuzemské filmy,“ dodal Gajdica.

Zástupci kina v loňském roce zprovoznili druhou pokladnu pro zajištění plynulejšího a rychlejšího odbavení diváků. Novinkou jsou také moderní Full HD obrazovky pro prezentaci filmových plakátů.