Hasiči vyprošťují dvouletou holčičku z plastové houpačky. Dívenku uklidňuje její maminka. (1. února 2022) | foto: HZS MSK

Dvouletá holčička uvázla v houpačce, plast museli rozstřihnout hasiči

  • 13
Dvouletá holčička z Českého Těšína na Karvinsku uvázla po poledni v plastové houpačce, když strčila obě nožky do jednoho otvoru. Když ji nedokázaly vyprostit ani maminka s babičkou, přivolaly na pomoc hasiče.

Holčička uvázla v houpačce na dětském hřišti v českotěšínské části Dolní Žukov.

Chtěla se houpat, jenže do otvoru plastového sedátka určeného pro jednu nohu nasoukala obě nožky. Pak se nemohla ani hnout, natož aby se dostala ven. Houpačka ji navíc velmi nepříjemně svírala.

O vyproštění dítěte se marně snažily maminka s babičkou. Když viděly, že holčičku z houpačky nedostanou, přivolaly hasiče. Ještě před jejich příjezdem svěsily houpačku i s holčičkou na zem.

„Při příjezdu hasičů dívenka plakala, možná bolestí, možná i strachem z cizích a hodně velkých lidí, kteří vylézali z ohromného auta,“ popsal krajský mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Hasiči se nejprve snažili o vyproštění dívčiných nohou, aniž by sedátko poškodili. To se však nepodařilo ani jim. Proto pravou stranu sedačky rozstřihli, aby mohli dívenku vyprostit.

V maminčině náručí už se holčička uklidnila a za statečnost dostala od hasičů plyšového dráčka Hasíka. „Nechala se s ním i vyfotit a při odjezdu hasičského vozidla už těm velkým hodným mužům mávala,“ zakončil mluvčí hasičů.