ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Ondřej Němec, MAFRA

Kamarádi naoko unesli dívku v den narozenin, svědek zalarmoval policii

  • 93
Ne zcela promyšlený dárek připravila pětice kamarádů pro dívku z party. V den jejich šestnáctin ji v kuklách na ulici přepadli a naoko unesli. To neuniklo pozornosti nezainteresovaného svědka, který volal o pomoc na policii. Fingovaný únos pak zaměstnal několik hlídek.

Akce se odehrála v hustě obydlené části karvinského sídliště. Několik místních lidí tak vyděšeně sledovalo pět mladíků v černém oblečení, kteří byli maskováni kuklami.

„Ti měli napadnout dívku, svázat ji a naložit do kufru vozidla Škoda Octavia,“ uvedla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Jeden ze svědků, který neměl ponětí o pozadí celé akce, okamžitě zavolal na policii. Vzhledem k závažnosti oznámení vyslal operační důstojník do akce všechny dostupné hlídky.

„Do jedné karvinské ulice vyjeli policisté obou karvinských obvodních oddělení i policisté oddělení hlídkové služby. Zároveň byla vyhlášena okamžitá reakce pro všechny službu konající policisty napříč okresem s nařízením, zaměřit se zejména na případný průjezd vozidla Škoda Octavia,“ podotkla Viačková.

Pátrací akce pak měla rychlý konec, po dopadení skupiny se policisté seznámili s narozeninovým příběhem. Oslavenkyně jim vše potvrdila. 

Legrácka ale bude mít pro partu kamarádů dohru.

„V následujících dnech policisté budou prověřovat možné narušení občanského soužití v přestupkové rovině. Lidé v okolí události měli za to, že nahraný únos je skutečný. Lidé, kteří akci viděli, byli šokováni a vyděšeni. Nadto zasahující policisté v čase zásahu a následného prověřování mohli být potřební někde na jiném místě,“ dodala Zlatuše Viačková.

Policisté proto doporučili lidem vyhledávajícím podobné adrenalinové zážitky, aby více přemýšleli nad následky pro nezúčastněné.