Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Deník Ukrajinky: Řešíme zdravotní obtíže dětí a těší nás wi-fi

Anna Rybak je mladá Ukrajinka z města Dnipro. Se dvěma malými syny uprchla před válkou. Společně s dalšími ženami a dětmi našla po strastiplné cestě zázemí u přátel v ostravské Polance nad Odrou. iDNES.cz vydává její deník, třetí díl popisuje začátky v České republice.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ML

je opravdu zajímavé sledovat příspěvky a názory, ano, máme demokracii...válka v blízké zem,8-o;-Oi ale ty reakce zášti, závisti a nevhodné srovnávání s tak odlišnou zemí jako je Sýrie ( i těm jsme nějak pomáhali). A ta válečná zkušenost ze země, kde naše Svobodova armáda bojovala proti hitlerovským fašistům a Ukrajinci u Sokolova, Charkova si našich velmi vážili. Válka některým našim spoluobčanům strhla masku, jen jsem si myslela, že jich bude méně...[UA]

0 0
možnosti
Foto

@Anna Rybak "Je opravdu strašné, když to, co jste postavili, co bylo skutečným místem pohodlí a bezpečí, se v jeden okamžik může proměnit v ruiny. Naše země trpí a každý den si přejeme, ať už to skončí...."

Mnoho z nás to vnímá. Mnoho z nás se modlí za mír a snaží se aktivně pomoci ať už lokálními sbírkami nebo zajištěním ubytování.

Já to nevidím na nejistou budoucnost. Věřím tomu, že se aklimatizujete, najdete práci a shledáte s příbuznými. Můžete opět pracovat v korporátu, zvlášt pokud ovládáte angličtinu, myslím že to pak proběhne rychle. Mimochodem Polanka a Polanecká niva je perfektní místo na procházku. Uvidíte na jaře a v létě :)

0 0
možnosti
RN

Stejně se najde dost blbů, kteří jim budou závidět i tu obyčejnou wi-fi.

8 0
možnosti
MS

V Jordánsku a Turecku jsou miliony syřanů v uprchlických táborech pod stany a tady řešíme wifi...více raději nebudu komentovat... raději...:-(

10 25
možnosti

To se fakt dá srovnávat... Občanská a náboženská válka s útokem na suverénní zemi... Největším státem na světě... Syřani by si tu zemi měli dát do pořádku a ne z ní utíkat. Také na ně padají hypersonické střely a létají tam stíhačky, že? :-D Jste totálně mimo...

8 2
možnosti
ML

Takže, Okamurovská svoloči. Pečlivě si ty statečné lidi prohlédněte. Těmhle mnohdy vzdělaným, pracovitým lidem závidíte pět tisíc a lékařskou péči, jejich dětem závidíte volný vstup do Zoo a všeobecně dštíte síru kdykoliv, když se vaše (všeobecně už tak VAŠÍ vinou) chabá životní úroveň potká se zdražením benzínu nebo možným, hypotetickým snížením dávek.

Tihle lidé se o nic z toho neprosili. Na hlavu jim padaly bomby vašeho oslavovaného vůdce, zrůdy Putina. Na statečnou ženu s titulem z marketingu, na mou novou známou lékařku a mnoho dalších.

Vy, co si dáváte české vlaječky na profilovky abyste vzdor výrazům podpory Ukrajině jako tupé ovečky zběsile řvaly "Čechy Čechům", vy si říkáte vlastenci? Kdepak. Vyvedu vás z omylu. Ač se vlastenectvím srdnatě oháníte, ve skutečnosti jste lidský odpad naší společnosti. Houby vlastenci, ale obyčejní podrazáci, mrzké zmije a jedovatí kolaboranti, kteří by jako první kolaborovali se zrůdným Putinovským režimem. Opovažte se brát si jméno Masarykovo do úst, protože by mu z vás bylo špatně.

41 7
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
11 0
možnosti
PD

P59a24v67e49l 67D50o94š69k25o

26. 3. 2022 17:53

Doma mame uz dva tydny dve pani s detmi z Kyjeva, statecne holky

34 0
možnosti
Foto

tak si je těch pár let užijte.

6 30
možnosti
AK

Opravdu nechápu, jak jim někdo může závidět? Mě donutit s dvěma dětmi opustit domov s pár taškami, nechat doma maminku, bráchu a manžela, který by šel bojovat, tak nevím. Všichni, co tady nadávají na pomoc Ukrajincům nemají ani ponětí, co ti lidi prožívají. Nadávají v teple domova u plného talíře a TV. A proč zrovna pomáháme Ukrajincům. No proto, že by si Putin mohl časem opět udělat zálusk i na nás. Vím, že se teď bude zdražovat. Taky mi to není příjemné. Ale i 21.století se ukazuje, že mír není samozřejmý, jak jsme si 30 let mysleli. A hold za ten mír budeme muset něco málo obětovat. Ale nevím zda to někteří Češi s řízkem na talíři a mastnou bradou pochopí.

50 4
možnosti
Foto

za prvé si zkuste někde najít co to vůbec znamená slovo hold, když už ho používáte a za druhé není až tak nějak náš problém co se děje na Ukrajině. Nám snad v 68 někdo pomohl? Já teda pamatuju i Ukrajince na našem území co sem přišli jako bratrská pomoc.

7 23
možnosti
PS

Tak bez pračky je to opravdu opruz. 8-o Opravdu mě udivuje, když někdo těmto lidem cokoliv závidí. Jsou s dětmi v cizí zemi, nejistá práce, nejistá budoucnost, neumí řeč, manželé jsou ve válce s nacistickým Ruskem. 8-o8-o;-(;-( Na Ukrajině dělala pro Vodafone, tady odstraňuje keře asi pro obec nebo nějakého podnikatele. R^R^R^[UA][UA][UA]

63 0
možnosti
DU

přesně tak - mám známou na facdbooku matka samoživitelka a tam ta závist je strašná - že ty ukrajinky dostávají větší finanční podporu než ona - vůbec nechápe a odmítá připustit že srovnává nesrovnatelné.

3 0
možnosti
MB

Tomuhle se říká vůle k životua opravdové problémy. Úplně si uvědomuji, jaké mám doposud v životě štěstí. Jít každý den do práce, kde je teplo, pak domů, kde je teplo, jídla že ho ani nesním a ve volném čase si dělám co chci...

Nesmíme zapomínat, že to není samozřejmost.

Přeji mnoho sil a zdaru!

51 0
možnosti
Foto

Asi jo, já teda i před Ukrajinou neměl v práci teplo, nebo chládek, ale asi to bude tím, že nejsem kancelářskej.

0 7
možnosti

E11v46a 31Č55e59r40n26á

26. 3. 2022 16:55

Dnes na Vyšehradě: pouze skupiny Ukrajinců a Ukrajinek, zadní Češi. Všichni Ukrajinci luxusně oblečení s kabelkami LV , dokonalými účesy, pánové dokonale oblečení s luxusními hodinkami. Tvarili se jakoby nebyli na navsteve a vypadali velmi spokojeni a sebevedome. Takže takto k zoufalým uprchlikum.

10 56
možnosti
MB

Myslíte, že takhle je na tom všech 10 milionů lidí, co uteklo před válkou? Před bombami, střelbou a vrahy, co střílí na civilisty, i když mají ruce nahoře?

16 1
možnosti
  • Nejčtenější

Nadvláda pokračuje. Třinec slaví pátý titul v řadě, vyrovnal historický rekord

28. dubna 2024  23:27

Na českém hokejovém trůnu zůstává všechno při starém. Třinec v napínavém sedmém finále porazil...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:52

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Třinecký šéf: Nad týmem žasnu. Zadinův výrok? To nebyl on. Štve ho liga juniorů

29. dubna 2024  6:58

Možná byste čekali, že za ty roky a po tolika titulech bude klidnější. Že se nemusí stresovat. Leč...

Slíbil mistrům zájezd na NHL, bude jen výlet do Prahy. Hadamczik slovo nesplní

28. dubna 2024  9:29,  aktualizováno  14:12

Za extraligový titul zájezd na NHL. Tohle prezident hokejového svazu Alois Hadamczik loni slíbil...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Zrušený zájezd na NHL? Podpásovka. Kluky strašně zklamali, říká kouč Třince

28. dubna 2024  12:50

Dovedl třinecké juniory k extraligovému titulu. Nadšení propuklo i proto, že mistr měl od...

Požár auta uzavřel dálnici D48. Hasiči stihli dorazit už jen k hořícímu skeletu

5. května 2024  19:40

Policisté v neděli odpoledne uzavřeli dálnici D48 kvůli požáru osobního auta. Podle mluvčího...

Frenštát hledá trasu obchvatu, severní varianta má mnoho kritiků

5. května 2024  17:31

Bouřlivou odezvu má hledání trasy obchvatu, která by odvedla tranzitní dopravu z Frenštátu pod...

Policie obvinila řidiče kamionu za smrtelnou nehodu na D1, hrozí mu až šest let

5. května 2024  15:47

Karvinští kriminalisté obvinili litevského řidiče kamionu, který v sobotu narazil do osobního auta...

Při požáru ve Frýdku-Místku se zranilo 13 lidí, hasiči dali první pomoc i kočce

5. května 2024  10:08,  aktualizováno  10:31

Při požáru bytového domu ve Frýdku-Místku se v noci na neděli zranilo 13 lidí, většinou se...