(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: HZS Moravskoslezského kraje

Paraglidista v Beskydech narazil do stromu, musel pro něj vrtulník

  • 2
Moravskoslezští záchranáři letos poprvé zasahovali v horách nikoliv kvůli zraněnému lyžaři, ale pomáhali paraglidistovi v nesnázích. Po nárazu do stromu se muž zranil a vrtulník jej přepravil do ostravské nemocnice.

Nehoda se stala v pátek po druhé hodině odpoledne na Lysé hoře. „Na místě zasahovala horská služba společně s leteckou záchrannou službou a posádkou ze stanice ve Frýdlantu nad Ostravicí,“ řekl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Osmatřicetiletý paraglidista při pádu narazil o strom. „Byl však při vědomí. Zasahující lékař u něj zjistil poranění v oblasti hrudníku,“ uvedl Humpl.

Po nutné akutní péči zraněného muže přepravil záchranářský vrtulník do ostravské fakultní nemocnice, konkrétně na urgentní příjem.

S podobnými zákroky mají moravskoslezští záchranáři bohaté zkušenosti, právě beskydské svahy totiž patří k oblíbeným místům paraglidistů.

Naposledy loni v listopadu pod vrcholem Prašivé jednoho nadšence zanesl silný poryv větru na strom a horští záchranáři muže sundávali z dvacetimetrové výšky (podrobněji zde).

Paraglidista se zřítil v oblasti Lysé hory - nejvyššího vrcholu Moravskoslezských Beskyd. Přesné místo není známo.

Paraglidista se zřítil v oblasti Lysé hory - nejvyššího vrcholu Moravskoslezských Beskyd. Přesné místo není známo.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz