Festival Beats for Love každoročně přilákal desítky tisíc návštěvníků.

Festival Beats for Love každoročně přilákal desítky tisíc návštěvníků. | foto: Adolf Horsinka

DJ Tiësto, Deadmau5 i Nervo. Rozrostlý festival Beats for Love startuje

  • 2
Desetitisíce návštěvníků a na 480 tuzemských a zahraničních umělců – mezi nimi i hvězdy DJ Tiësto, Hardwell, Deadmau5 či Nervo. Takový má být největší festival taneční elektronické hudby ve střední Evropě Beats for Love, který ve středu odstartuje v areálu Dolních Vítkovic.

Letošní ročník čtyřdenního festivalu se dočkal hned několika organizačních změn.

Kromě vylepšené obří hlavní stage pořadatelé navýšili celkový počet scén ze čtrnácti na osmnáct. „Počet zahraničních hudebníků se zvýšil zhruba o čtvrtinu. Kromě našich tradičních žánrů – elektronické taneční hudby, techna nebo drum and bass nabídneme koncerty řady hiphopových hvězd,“ přiblížil ředitel festivalu Kamil Rudolf.

Výběr z programu

Středa 5. července
Hardwell
James Hype

Čtvrtek 6. července
Deadmau5
Sub Focus

Pátek 7. července
Nervo
Wilkinson

Sobota 8. července
Tiësto
Sigma

S odbavením tisíců příchozích fanoušků tentokrát pomůže také nový vstup do areálu. „Bude u lávky přes řeku Ostravici. Výrazně zkrátí cestu z kempu u Slezskoostravského hradu,“ okomentoval ředitel.

Po dobu trvání festivalu bude rovněž posílená tramvajová doprava spoji ze zastávky Dolní Vítkovice Hlubina, a to ve směru do centra města, na hlavní nádraží, do Výškovic a na Dubinu.

„Navíc budou kapacitně posílené noční spoje tramvajových linek číslo 4, 8 a 18,“ vysvětlila mluvčí Dopravního podniku Ostrava (DPO) Tereza Šnoblová.

Návštěvníkům cestování po městě usnadní i zvýhodněné sedmidenní festivalové jízdenky, které lze zakoupit za 220 korun v online aplikaci MojeDPO, a to i bez registrace.

Festivalový web

„Je určená výhradně účastníkům Beats for Love a platí pouze v kombinaci s festivalovým náramkem pro rok 2023 umístěným na zápěstí,“ popsala Šnoblová. „Jízdenku lze využít ve všech spojích DPO.“

Žádné dopravní omezení či uzavírky kvůli konání festivalu v plánu nejsou. „Na místě a jeho přilehlém okolí se budou pohybovat hlídky i dopravní policisté, kteří budou v případě potřeby koordinovat dopravu,“ doplnila policejní mluvčí Soňa Štětínská.